Irako pajėgos skelbia pergalę prieš „Islamo valstybę“ Tikrito mieste

  • Teksto dydis:

Irako vyriausybė trečiadienį paskelbė iškovojusi pergalę prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) Tikrito mieste po mėnesį trukusių kautynių, per kurias reguliariosioms pajėgoms padėjo šiitų sukarintos pajėgos ir JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgiai.

Vyriausybė nurodė, kad tame mieste likę tik maži kovotojų pasipriešinimo židiniai.

Valstybinė televizija parodė premjerą Haidarą al Abadi (Haidarą Abadį), lydimą armijos ir policijos vadų, provincijos gubernatoriaus ir šiitų sukarintų judėjimų lyderių, žygiuojančius per Tikritą ir iškeliančius Irako vėliavą.

IS kovotojai tą miestą, esantį už maždaug 140 km į šiaurę nuo Bagdado, užėmė pernai birželį, surengęs didelį puolimą Irako šiaurėje ir rytuose, kur gyvena daugiausiai sunitai. Tuo metu džihadistai lengvai išvijo demoralizuotą ir prastai organizuotą armiją, kuriai vėl sustiprinti prireikė Irano ir Amerikos pagalbos.

Netoliese tebeaidint sprogimams ir šūviams, o ties horizontu kylant dūmų stulpams, vidaus reikalų ministras Mohammedas al Ghabbanas (Mohamedas Gabanas) sakė žurnalistams, kad saugumo pajėgos stengiasi užimti paskutinę „Islamo valstybės“ kovotojų tvirtovę – šiaurinį Kadisijos rajoną.

„Didžioji Tikrito dalis šiandien yra išvaduota – liko tik nedidelė (saugumo pajėgų dar nekontroliuojamos) dalys. Pateiksime jums gerų naujienų po kelių valandų, kai bus eliminuoti mieste dar likę (pasipriešinimo) židiniai“, – aiškino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių