Išgelbėtas Indijos karys, šešias dienas išbuvęs po storu sniego sluoksniu

  • Teksto dydis:

Vienas iš dešimties Indijos karių, kurie prieš šešias dienas atokiame Himalajų kalnų rajone pateko į sniego laviną ir laikyti žuvusiais, buvo rastas palaidotas po sniegu, bet gyvas, pranešė pareigūnai.

Jis buvo surastas praėjus kelioms dienoms po to, kai pareigūnai pareiškė, jog beveik nėra vilčių rasti šiuos karius gyvus po praėjusią savaitę įvykusio nelaimingo atsitikimo ant Siačeno ledyno.

„Tęsiant paieškų operaciją Siačene, vienas iš dešimties palaidotų karių buvo rastas gyvas“, - sakė armijos Šiaurės apygardos štabo atstovas generolas D.S.Hooda (D.S.Huda).

„Deja, bet kitų karių nebėra su mumis“, - pridūrė jis.

Išgelbėtas karys, eilinis Lance'as Naikas Hanamanthappa (Lensas Naikas Hanamantapa), rastas kritinės būklės. Antradienį bus mėginama jį evakuoti iš kalnų ir perkelti į armijos ligoninę Delyje.

Karys buvo palaidotas po beveik 8 metrų storio sniego sluoksniu, nurodė naujienų agentūra PTI.

Tie kariai budėjo armijos poste ant ledyno 5,9 km aukštyje, kai juos užgriuvo didelė lavina.

Indų pajėgos patruliuoja ant Siačeno ledyno, kuris kartais vadinamas aukščiausiu pasaulyje mūšio lauku, nes yra Kašmyro regione, į kurį pretenzijas reiškia ir Indija, ir Pakistanas. Abi kaimynės jau dukart kariavo dėl tos Himalajų teritorijos.

Tame regione dažnos sniego griūtys ir žemės nuošliaužos, o žiemą temperatūra ten gali nukristi iki minus 60 laipsnių Celsijaus.

Kaip pranešama, ant to ledyno nuo 1984 metų žuvo jau apie 8 tūkst. karių, beveik visi - per lavinas, žemės nuošliaužas, nuo nušalimų, kalnų ligos arba širdies nepakankamumo, o ne per kovos veiksmus.


Šiame straipsnyje: Indijakaryssniego lavina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių