Per islamistų išpuolį žuvo du JT taikdariai iš Gvinėjos

  • Teksto dydis:

Malyje penktadienį du Jungtinių Tautų taikdariai žuvo ir dar apie 30 buvo sužeisti, kai įtariami islamistai atakavo jų bazę Kigalyje, esančiame neramiuose šalies šiaurės rytuose.

„Mūsų bazę penktadienį paryčiais atakavo teroristai. Atrėmėme juos, bet žuvo du taikdariai, o dar 30 buvo sužeisti“, - naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis iš JT taikdarių misijos Malyje (MINUSMA).

Vienas misijoje dalyvaujantis gvinėjietis kiek vėliau AFP pranešė, kad du žuvę kariai priklausė jo šalies kontingentui.

Ši ataka surengta praėjus savaitei po to, kai mažiausiai keturi įtariami džihadistai ir vienas Malio karys žuvo per išpuolį prieš JT karinę stovyklą Malio centrinėje dalyje esančiame Tombuktu.

Malį neramumai krečia nuo 2012 metų, kai didelį šalies šiaurinį regioną užgrobė džihadistų grupuotės, susijusios su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“.

Per 2013 metais pradėtą Prancūzijos vadovaujamą intervenciją islamistai buvo beveik visiškai išstumti, bet didelės teritorijos Malio šiaurėje tebėra menkai kontroliuojamos.

MINUSMA savo darbą Malyje pradėjo 2013 metų liepą. 12,6 tūkst. karių kontingentas, sudarytas daugiausiai iš afrikiečių, pakeitė AFISMA karinę misiją, kuri palaikė Prancūzijos intervenciją.


Šiame straipsnyje: MalisislamistaiJT taikdariaiJT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių