„Islamo valstybės“ kovotojai Palmyroje nužudė 400 žmonių

  • Teksto dydis:

„Islamo valstybės“ (IS) kovotojai Sirijos senoviniame Palmyros mieste nužudė mažiausiai 400 žmonių, daugiausia – moterų ir vaikų, sekmadienį pranešė Sirijos valstybinė televizija.

Televizija nurodė, kad cituoja šio miesto, kuris arabiškai vadinamas Tadmurumi ir kuriame yra garsieji romėnų laikų miesto griuvėsiai, gyventojus.

Opozicijos aktyvistai socialinės žiniasklaidos tinkluose pranešė, kad miesto gatvėse yra šimtai lavonų – po to, kai IS jį trečiadienį užėmė. Pasak aktyvistų, manoma, kad nužudytieji buvo vyriausybei lojalūs žmonės.

Užėmė svarbios Sirijos sienos perėjos pusę Irake

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) užėmė svarbios Sirijos sienos perėjos pusę Irake – atsitraukus izoliuotoms vyriausybinėms pajėgoms, sakė vienas policijos pareigūnas.

„(IS) anksti šį rytą perėmė Al Valido posto prie sienos tarp Irako ir Sirijos kontrolę, atsitraukus armijai ir Irako pasienio policijai“, – sakė vienas policijos pulkininkas.

Perėjos pusę Sirijoje, vadinamą Al Tanafą, džihadistai užėmė prieš tris dienas, tad Irako pajėgos, saugojusios šį atokų postą Anbaro provincijoje, tapo labai pažeidžiamos.

Minėtas policijos pulkininkas sakė, kad vyriausybinės pajėgos iš Al Valido laikinai atsitraukė į netoliese esančią Trebilo sienos su Jordanija perėją.

Pernai IS kovotojai užėmė kitą sienos tarp Anbaro ir Sirijos perėją. Ta kita perėja yra toliau į šiaurę ir kontroliuojama kurdų pajėgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių