„Islamo valstybės“ kovotojai užėmė didelę dalį Jarmuko pabėgėlių stovyklos Damaske

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojai trečiadienį perėmė didžiosios dalies Jarmuko palestiniečių pabėgėlių stovyklos kontrolę pietų Damaske, informavo vietos palestiniečių pareigūnas.

„Kovotojai iš „Islamo valstybės“ šį rytą pradėjo Jarmuko puolimą ir užėmė didžiąją dalį stovyklos“, – sakė Anwaras Abdelis Hadi (Anvaras Abdelis Hadis), Palestinos išvadavimo organizacijos Damaske politinis vadovas.

Stovykloje toliau tęsiasi susirėmimai, sakė jis.

Londone įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad „Islamo valstybė“ kontroliuoja „didelę dalį“ stovyklos po susirėmimų su palestiniečių grupuotėmis, taip pat besipriešinančiomis prezidento Basharo Al Assado (Bašaro Asado) režimui.

Jarmukas prieš daug metų iš stovyklos buvo virtęs judriu komerciniu ir gyvenamuoju rajonu, kuriame gyveno maždaug 160 tūkstančių palestiniečių ir sirų pabėgėlių. Daugiau nei metus stovykla buvo režimo pajėgų apsiaustyje.

Dabar stovykloje liko maždaug 16 tūkstančių gyventojų.

Sirijos sukilėliai iš jos pasitraukė 2014 metų vasarį, palikdami čia su režimu kovojančias palestiniečių grupuotes.

Per apsiaustį stovykloje buvo jaučiamas didelis maisto, vandens ir medikamentų trūkumas.

Didelius Sirijos ir Irako rajonus užėmusi „Islamo valstybė“ kovoja ne tik su B.al Assado režimu, bet ir su kitomis sukilėlių grupuotėmis, norėdama dar labiau išplėsti savo kontroliuojamus plotus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių