Italijos pakrantės apsauga: išgelbėta 3 700 migrantų

  • Teksto dydis:

Prie Libijos krantų šeštadienį ir anksti sekmadienį iš laivų buvo išgelbėta beveik 3 700 migrantų, bet gali būti, kad dienos metu įvyks dar daugiau gelbėjimo operacijų, nes žmonių kontrabandininkai naudojasi ramia jūra, skelbia Italijos pakrantės apsauga.

Visi išgelbėti žmonės buvo atgabenti į Italijos krantą, o kai kurie naktį pasiekė piečiausiai esančią Italijos Lampedūzos salą, nurodė vienas pakrantės apsaugos atstovas spaudai.

Manoma, kad dėl švelnaus pavasario oro ir vasaros metu ramios jūros 2015 metais bendras atvykėlių į Italiją skaičius išaugs iki 200 tūkst. žmonių, prognozuoja Italijos vidaus reikalų ministerija. Tai būtų 30 tūkst. migrantų daugiau nei praėjusiais metais.

Išgelbėtų asmenų pilietybės dar nėra nustatytos, sakė minėtas atstovas spaudai. Italija koordinavo gelbėjimo pastangas, kuriose dalyvavo iš viso 13 laivų. Į šias operacijas buvo įtrauktas Italijos karinis jūrų laivynas, pakrantės apsauga ir finansų policija, taip pat vienas prancūzų laivas, atstovavęs Europos sienų kontrolės agentūrai.

Libiją tebekrečianti suirutė atveria nevaržomas sąlygas veikti žmonių kontrabandininkams, kurie iš kiekvieno laivo su migrantais uždirba vidutiniškai 80 tūkst. eurų, rodo vieno Pietų Italijos teismo atliekamas tyrimas.

Priblokšti praėjusio mėnesio tragedijos, per kurią apvirtus laivui nuskendo iki 900 žmonių ir kuri tapo pačia kruviniausia jūrine nelaime Viduržemio jūroje, Europos Sąjungos lyderiai sutarė trigubai padidinti finansavimą patrulinei jūrų misijai „Triton“.


Šiame straipsnyje: LibijaItalijamigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mjvnm

mjvnm portretas
Uzkirsti to "maro" Europai kelia reikia dar Afrikos puseje. Kitaip sis masonu sugalvotas siaubas nesibaigs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių