Izraelio policija nukovė palestinietį, įtariamą išpuoliu prieš dešiniųjų pažiūrų žydą

  • Teksto dydis:

Izraelio policija ketvirtadienį nukovė palestinietį, kuris, kaip įtariama, ankstesnį vakarą Vakarų Jeruzalėje pašovė vieną dešiniojo sparno aktyvistą izraelietį, pranešė teisėsaugos atstovas.

„Palestinietis, kuris buvo pagrindinis įtariamasis dėl trečiadienio vakarą įvykdytos atakos, po susišaudymo buvo savo namuose Abu Toro (rajone) Jeruzalėje eliminuotas policijos specialiųjų pajėgų“, – Izraelio policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas) sakė naujienų agentūrai AFP.

Įtariamasis buvo nukautas ketvirtadienį paryčiais, praėjus kelioms valandoms po to, kai motociklu važiavęs užpuolikas apšaudė dešiniųjų pažiūrų žydų aktyvistą Yehudą Glicką (Jehudą Gliką), kuris buvo sunkiai sužeistas.

Per naktį aktyvisto būklė pagerėjo, bet tebebuvo sunki, nors ir stabili, nurodė ligoninė.

Y.Glickas, žinomas dėl savo pastangų užtikrinti judėjų teisę melstis Al Aksos mečetės komplekse, buvo užpultas po debatų šiuo klausimu Menachemo Begino paveldo centre.

Al Aksos kompleksas yra trečioji švenčiausia vieta musulmonams, tačiau žydai jį taip pat laiko švenčiausia judaizmo vieta, nes tas kompleksas įsikūręs ant Šventyklos kalno, kur anksčiau stovėjo Pirmoji ir Antroji Jeruzalės šventyklos. Pastarąją sugriovė senovės romėnai 70 mūsų eros metais.

Nors toje vietoje leidžiama lankytis nemusulmonams, žydams joje melstis draudžiama. Gandai, kad Izraelis nusiteikęs pakeisti esamą padėtį reglamentuojančius teisės aktus, išprovokavo jau kelias savaites vykstančius neramumus ir susirėmimus Al Aksos komplekse ir aplink jį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių