Izraelyje nušautas karį subadęs sudanietis

  • Teksto dydis:

Vyras, kuris sekmadienį subadė ir lengvai sužeidė vieną Izraelio karį pietiniame Aškelono mieste, buvo Sudano pilietis, kurį kitas karys per tą incidentą pašovė ir mirtinai sužeidė, nurodė policija.

Ankstesniame policijos pranešime buvo sakoma, kad išpuolį prie vienos autobusų stotelės įvykdęs užpuolikas veikiausiai buvo palestinietis ir kad tas incidentas papildė spalį įsiplieskusią smurto bangą Izraelyje ir jo okupuotame Vakarų Krante bei Rytų Jeruzalėje.

Naujausios atakos motyvai kol kas neaiškūs.

Per tą incidentą sudanietis, kuris, kaip nurodė policija, buvo kiek vyresnis negu 20 metų, dūrė kariui peiliu ir nubėgo. Kitas šalimais buvęs karys pačiupo sužeisto kario ginklą ir nusivijo užpuoliką bei jį pašovė.

Vienas įvykio liudininkas pasakojo Izraelio visuomeniniam radijui, kad karys tris kartus šovė į sudanietį, bet jis toliau bėgo. Tada karys iššovė dar tris kartus.

Smurto banga, įsiplieskusi pernai spalį, nusinešė jau 165 palestiniečių, 26 izraeliečių, taip pat vieno amerikiečio ir Eritrėjos piliečio gyvybes.

Dauguma žuvusių palestiniečių buvo užpuolikai, o kiti buvo nukauti per susirėmimus arba demonstracijas.

Iki šiol užsieniečiai tokiuose išpuoliuose nedalyvaudavo.

Daug neteisėtų imigrantų atvyko į Izraelį iš Sudano per Egiptui priklausantį Sinajaus pusiasalį, nors sekmadienį nukauto jaunuolio statusas dar neaiškus.

Oficiali statistika rodo, kad Izraelyje gyvena apie 45 tūkst. neteisėtų migrantų, kurie beveik visi yra atvykę iš Eritrėjos arba Sudano. Eritrėjiečiai sudaro apie du trečdalius tų atvykėlių.

Spalį vienas migrantas darbuotojas iš Eritrėjos, kuris buvo per klaidą palaikytas arabu užpuoliku, buvo pašautas ir mirtinai sumuštas prie vienos autobusų stotelės pietiniame Beer Ševos mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuviui

lietuviui portretas
Nu kad čia netapačios situacijos. Vienoje vietoje užpuolikas, bandęs užmušti karį ir su ginklu bandantis pabėgti, o kitoje vietoje sprunkantis automobilis, kurio keleiviai nėra įtariami padarę kriminalinį nusikaltimą.

lietuvis

lietuvis portretas
Lietuvoje tas karys būtų teisiamas, kad šovė į nubėgantį nusikaltėlį. Taip, kaip pasieniečiai ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių