J. Kerry: amerikiečio įžeidimai Izraelio premjerui – negarbingi ir žalingi

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) ketvirtadienį pasipiktino vieno Amerikos pareigūno įžeidimais Izraelio premjerui ir pavadino juos „negarbingais, nepriimtinais ir žalingais“.

J.Kerry pažadėjo, kad Jungtinės Valstijos ir toliau veiks „ramiai ir efektingai“, kad taikos procesas su palestiniečiais būtų išjudintas rūpestingai ir teisingai, ir tai, anot jo, „padaroma“.

Sūkuringi JAV ir Izraelio santykiai šią savaitę dar labiau pablogėjo, kai vienas anoniminis Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijos pareigūnas negražiai pavadino Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahu), esą tas „chickenshit“ (paž. vištašūdis, niekingas bailys) rūpinasi tik savo politine „skūra“.

Viename forume J.Kerry pasakė, kad tokios pastabos neatspindi nei prezidento B.Obamos, nei jo kabineto požiūrių.

Šio vyriausiojo JAV diplomato pastangos pasiekti bent silpną izraeliečių ir palestiniečių taikos susitarimą žlugo anksčiau šiais metais.

Vis dėlto J.Kerry pareiškė, kad taika įmanoma.

„Mes vis dar tikimės, kad tai padaroma, bet tam reikia drąsos, reikia ir jėgos, – sakė jis. – Abi pusės turi būti pasirengusios kompromisui, kad to būtų pasiekta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
KERYYS YRA GAIDYS IR PEDOFILAS IR GERIAU SU TOKIU IŠGAMA IŠVIS NEBENDRAUT
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių