Japonijoje numanomas savižudis sukėlė gaisrą greitajame traukinyje

  • Teksto dydis:

Japonijoje du žmonės veikiausiai žuvo, o dar du buvo rimtai sužeisti per antradienį įvykusį incidentą, kai vienas keleivis pamėgino susideginti greitajame traukinyje (shinkansen), pranešė geležinkelio bendrovės operatorė.

„Buvome informuoti, kad traukinio vagone buvo keleivis, kuri apsipylė degiu skysčiu ir save padegė“, – sakė bendrovės „JR Central“ atstovė.

Dienraštis „Yomiuri Shimbun“ nurodė, kad vagono tualeto kabinoje pasigirdo sprogimas, o tuojau po to buvo įjungtas pavojaus signalas, dėl kurio traukinys sustojo.

Žiniasklaidos pranešimuos sakoma, kad traukinį sustabdęs mašinistas rado tebeliepsnojantį vyro kūną.

Gaisras supergreitajame traukinyje „Nozomi“, kuriame buvo apie tūkstantis keleivių, kilo pakeliui iš Tokijo į Osaką, netoli Odavaros miesto, esančio į vakarus nuo sostinės.

„Gavome informacijos, kad gaisras kilo tualete ir kad dviem žmonėms sustojo širdys bei kvėpavimas“, – sakė Odavaros ugniagesių departamento atstovas.

„Kiti keleiviai taip pat nukentėjo“, – pridūrė jis ir patikslino, kad dviejų nukentėjusiųjų būklė rimta.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, kad du veikiausiai mirę žmonės buvo rasti gulintys ant grindų pirmajame vagone, bet priešinguose to vagono galuose.

Televizija „Asahi“ nurodė, kad antrasis asmuo, rastas gulintis ant grindų, buvo moteris, kuri užduso nuo dūmų.

„Asahi“ pridūrė, kad nukentėjusiųjų skaičius tikriausiai dar padidės, nes daugėja žmonių, kuriems pasireiškia apsinuodijimo dūmais simptomai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių