Japonijos sostinę krėtė stiprus žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Ties Japonijos pakrante šeštadienį užregistruotas 7,8 balo žemės drebėjimas, kuris pasak geologų, purtė pastatus Tokijuje ir net įjungė automobilių sirenas, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Anot „Reuters“, visuomeninis transliuotojas NHK, nurodė, kad drebėjimo stiprumas siekė 8,5 balo.

Nors šio drebėjimo stiprumas didelis, bet cunamio pavojaus nėra, nurodė Ramiojo vandenyno regiono cunamių perspėjimo centras.

Gyvenamieji pastatai lingavo apie minutę, požeminiai smūgiai buvo stipriausi apie 20 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Epicentras buvo 676 kilometrų gylyje tolimame Ramiojo vandenyno taške, maždaug 870 kilometrų į pietus nuo Tokijo, pranešė JAV geologijos tarnyba.

Vis dėlto abu lėktuvų kilimo ir tūpimo takai Naritos oro uoste, pagrindiniuose tarptautiniuose Tokijo oro vartuose, buvo laikinai uždaryti, kol buvo tikrinama jų būklė.

Šią savaitę panašaus stiprumo žemes drebėjimas buvo dar vienas – pirmadienį; jis buvo silpnesnis, bet jo epicentras buvo arčiau paviršiaus ir sostinės regiono.

Japonija yra ties keturių Žemės tektoninių plokščių susidūrimo riba; šioje šalyje kasmet įvyksta apie 20 proc. visų stipriausių mūsų planetoje registruojamų žemės drebėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių