Japonijos traukinyje dėl savižudžio veiksmų žuvusi moteris vyko padėkoti dievams

  • Teksto dydis:

Moteris, žuvusi Japonijos greitajame traukinyje per incidentą, kai vienas pensininkas nusižudė susidegindamas, važiavo į garsią šalies šventyklą padėkoti dievams už „taikingą gyvenimą“, paaiškėjo trečiadienį.

Yoshiko Kuwahara (Jošiko Kuvahara) mirė, kai 71 metų Haruo Hayashizaki (Haruo Hajašizakis) apsiliejo degiu skysčiu ir padegė save, sukeldamas gaisrą žmonių pilname traukinyje, važiavusiame maždaug 300 km per valandą.

„Šiandien aplankysiu Isė šventyklą, kad padėkočiau už savo ramų, taikingą gyvenimą“, – Y.Kuwahara parašė savo „Facebook“ paskyroje antradienio rytą, įsėdusi į supergreitąjį traukinį „Nozomi“ Jokahamos mieste.

Isė šventykla – viena iš svarbiausių japonų šintoizmo šventovių, taip pat pritraukianti daug turistų.

Traukinys, kuriame buvo per 800 keleivių, važiavo iš Tokijo į šalies komercijos sostinę Osaką, kai žmonės išgirdo sprogimą pirmojo vagono priekyje.

Vagone pasklido troškinančių baltų dūmų debesys, sukėlę keleivių paniką, o traukinys pradėjo staigiai stabdyti.

Pranešimuose sakoma, kad mašinistas nuskubėjo į uždūmintą vagoną ir mėgino užgesinti tebeliepsnojantį H.Hayashizaki kūną.

Be dviejų žuvusiųjų, per šį incidentą dar 26 žmonės buvo sužeisti, nurodė pareigūnai.

Policija trečiadienį atliko kratą nusižudžiusio vyro namuose Tokijuje, ieškodami užuominų apie jo veiksmų motyvus.

Bulvarinis laikraštis „Sponichi“ pranešė, kad H.Hayashizaki, kuris gyveno vienas, skųsdavosi kaimynams, kad „negali deramai gyventi, nes jo pensija per maža“.

Tačiau išlieka mįslė, kodėl pensininkas pasirinko tokį viešą savižudybės būdą, kuris galėjo tapti pragaištingas kitiems traukiniu važiavusiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių