JAV baltasis policininkas apkaltintas iš pykčio nušovęs juodaodį vairuotoją

  • Teksto dydis:

Baltaodis Ohajo policininkas, kuris nušovė juodaodį vairuotoją per įprastą kelių eismo patikrinimą, trečiadienį buvo apkaltintas tyčine žmogžudyste, o prokurorai jo veiksmus vadino „beprasmišku“, pykčio motyvuotu aktu.

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai Jungtinėse Valstijose yra padidėjusi rasinė įtampa po virtinės didelio atgarsio sulaukusių atvejų, kai neginkluoti afroamerikiečiai žūdavo dėl policijos veiksmų ginčijamomis aplinkybėmis.

„Jis susidūrė ne su žmogumi, kuris buvo ieškomas dėl žmogžudystės, – jis susidūrė su žmogumi, kurio (automobilis) buvo be registracijos numerių“, – Hamiltono apygardos prokuroras Josephas Detersas (Džozefas Detersas) sakė žurnalistams.

„Kalbant paprastai, tai gana sumauta istorija. Jeigu jis (vairuotojas) pradeda važiuoti – sakau rimtai, tegul važiuoja. Nereikia šauti jam į galvą.“

Sinsinačio universiteto miestelio policininkas Ray Tensingas (Rėjus Tensingas) iš pradžių sakė tyrėjams, kad šovė vairuotojui Samui DuBose'ui (Semui DiuBouzui) į galvą, kai šis mėgino nuvažiuoti ir tempti pareigūną.

Tačiau pareigūno veiksmus fiksuojančios vaizduo kameros įrašas parodė, kad per liepos 19-ąją įvykusį incidentą R.Tensingui nebuvo iškilęs joks pavojus.

„Žmonės nori tikėti, kad #SamDubose kažkaip smurtavo prieš pareigūną. Jis to nedarė“, – pažymėjo J.Detersas savo „Twitter“ žinutėje.

Pasak prokuroro, R.Tensingas labai greitai išsitraukė ginklą ir nušovė S.DuBose'ą.

„Tai neįtikėtina. Ir visiškai beprasmiška“, – sakė prokuroras, ruošdamasis paviešinti tą vaizdo įrašą.

„Manau, jis prarado savitvardą, nes ponas DuBose'as nenorėjo išlipti iš savo automobilio“, – pridūrė J.Detersas.

25 metų R.Tensingas policijoje dirbo ketverius metus, nurodė dienraštis „The Cincinnati Enquirer“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ata

Ata portretas
Teko būti javainiose tai jei nugal netaip gali jis mentas paglvot ne taip paziurejai jau grebesi už ginklo ir tas pats apie tos rendzerius

neduok

neduok portretas
Dieve ir misu /runkeliai/ prades megdzioti jav /demokratija/ jau ir siandien nerasi teisybes ir bus kas stipresnis tas teisesnis/ tai jav dziungliu /istatymas/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių