JAV Fergusone tęsiantis protestams sulaikyta dar 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Sent Luiso priemiestyje Fergusone policija suėmė 15 žmonių penktadienį per naujus protestus dėl didžiosios žiuri sprendimo neapkaltinti baltaodžio policininko, nušovusio neginkluotą juodaodį paauglį.

Protestuotojai privertė vieną žmonių pilną Sent Luiso prekybos centrą užsidaryti dviem valandomis anksčiau, reikalaudami boikotuoti „Juodojo penktadienio“ išpardavimų akciją ir užtikrinti teisingumą dėl 18-mečio Michaelo Browno žūties.

Pirmadienį paskelbtas didžiosios žiuri sprendimas, kad policininkui Darrenui Wilsonui nebus pateikti kaltinimai, Fergusone išprovokavo audringas demonstracijas, padegimus ir šaudymus. Penktadienį protestuotojai vėl išėjo į priemiesčio, kuriame gyvena daugiausiai juodaodžiai, gatves, nors atrodė, kad demonstracijos jau rimsta.

„Policija Fergusone perspėjo protestuotojus trauktis iš gatvių. Kai kurie protestuotojai ignoravo perspėjimus. Jie buvo sulaikyti“, – rašoma Sent Luiso apygardos policijos departamento žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“.

Vėliau kitoje žinutėje departamentas pridūrė: „Patvirtinta: 15 asmenų suimta Fergusone; vienam gresia kaltinimai dėl teisėsaugos pareigūno užpuolimo. Kiti protestuotojai yra taikūs.“

Prie netoliese esančio prekybos centro „St Louis Galleria Mall“ daugybė demonstrantų, tarp kurių buvo vaikų, skandavo „Nebus teisingumo – nebus ramybės“ ir „Liaukitės pirkę ir prisidėkit prie judėjimo!“

Apie 100 žmonių 4,5 min. gulėjo ant grindų per simbolinę akciją dėl rugpjūtį įvykusio incidento, per kurį M.Browno kūnas ilgiau negu keturias valandas gulėjo gatvėje po to, kai paauglį nušovė D.Wilsonas.

Šia akciją stebėjo sutrikę pirkėjai ir parduotuvių darbuotojai, kiti filmavo arba fotografavo protestą, arba plojo ir šaukė palaikydami protestuotojus.

Kai policijos pareigūnai informavo naujienų agentūrą AFP, kad jie liepė žmonėms išeiti iš pastato, protestuotojai jau buvo išėję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių