JAV kariuomenės vadas palaiko pasiūlymą apginkluoti Ukrainą

  • Teksto dydis:

Aukščiausias pareigas JAV ginkluotosiose pajėgose užimantis kariškis antradienį prisidėjo prie vis garsiau reiškiamų raginimų, kad Vašingtonas turėtų apginkluoti Ukrainą, kovojančią su prorusiškais separatistais, sakydamas, kad pritartų tokiam žingsniui, jeigu jis būtų suderintas su NATO.

Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Martinas Dempsey (Martinas Dempsis) pirmąkart viešai pritarė galimybei aprūpinti Ukrainos armiją ginkluote kovai su separatistais.

Panašių komentarų anksčiau išsakė naujasis Pentagono vadovas Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris) ir nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis (Džeimsas Klaperis)

„Manau, neabejotinai turėtume svarstyti (galimybę teikti) letalinę pagalbą, ir tai turėtų būti daroma atsižvelgiant į NATO sąjungininkų kontekstą, nes (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino galutinis tikslas yra suskaldyti NATO“, – M.Dempsey sakė Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) svarsto galimybę pasiųsti ginklų Kijevui, bet kai kurios NATO šalys, tarp jų Prancūzija ir Vokietija, pasisako prieš Ukrainos apginklavimą, nes baiminasi, kad toks žingsnis dar labiau eskaluotų konfliktą šalies rytuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sita jankiu kurfva

sita jankiu kurfva portretas
reikia teisti kaip Niurberge nacistinius nusikaltelius. Sitai kur.vai, o ir visiems amerikosu fasistams atrodo kad be milijonu nuzudytu ju demokratija pastips

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Rusija Ukrainoje kariauja nes Amerikoje korė negrus, o gal tebekaria.

Taigi taigi

Taigi taigi  portretas
Daug kalbų, daug pasiūlymų, o gynybinės ginkluotės Ukraina kaip negauna, taip negauna. Dideliam fašistinės Putino klikos džiaugsmui, jų pasiųsti banditai gali skersti ukrainiečius beveik nebaudžiami. Kiek dar leis Pasaulis rusų banditams skersti nebaudžiamai ukrainiečius?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių