JAV – pirmasis užsikrėtimo Ebolos virusu atvejis

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmąkart diagnozavo pirmąjį šalyje užsikrėtimo Ebolos virusą atvejį, kai ši liga buvo nustatyta vyrui, kuris grįžo į Teksasą po apsilankymo Liberijoje, antradienį pranešė JAV sveikatos apsaugos pareigūnai, žadėdami sustabdyti virusą, nusinešusį jau daugiau negu 3 tūkst. žmonių gyvybių.

Tas vyras taip pat yra pirmasis, kuriam užsikrėtimas Ebolos virusu diagnozuotas už Afrikos ribų, paskelbė Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC), pažymėdami, kad pacientas nepasijuto blogai lėktuve, todėl kitų keleivių veikiausiai neužkrėtė.

CDC vadovas Tomas Friedenas (Tomas Fridenas) pažadėjo, kad JAV sveikatos apsaugos pareigūnai sugebės suvaldyti virusą, o Baltieji rūmai nurodė, kad prezidentui Barackui Obamai (Barakai Obamai) buvo pateikta CDC informacija apie incidentą Teksase.

„Stabdome tai dabar pat“, – pridūrė T.Friedenas, sakydamas, kad minėto paciento būklė kritinė.

Per didžiausią pasaulyje Ebolos viruso protrūkį penkiose Vakarų Afrikos šalyse užsikrėtė daugiau negu 6,5 tūkst. žmonių, o mažiausiai 3 091 iš jų mirė nuo šių metų pradžios, skelbia Pasaulinė sveikatos organizacija.

CDC praeitą savaitę perspėjo, kad pagal blogiausią scenarijų iki sausio pasaulyje užsikrėtimo Ebolos virusu atvejų padaugės iki 1,4 mln., tačiau tokios grėsmingos padėties būtų galima išvengti, jeigu kovai su epidemija būtų skirta daugiau išteklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių