JAV: Rusijos artilerija apšaudo Ukrainos pajėgas

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį pareiškė turinčios įrodymų, kad Rusijos pajėgų artilerija apšaudo Ukrainos pajėgas iš Rusijos teritorijos, o pareigūnai tai laiko „aiškiu konflikto eskalavimu“.

Maskva taip pat planuoja aprūpinti prorusiškų separatistų pajėgas rytų Ukrainoje „sunkesnėmis ir galingesnėmis raketų salvinės ugnies sistemomis“, sakė JAV Valstybės departamento atstovė Marie Harf (Meri Harf).

Šie įrodymai grindžiami „žvalgybos informacija“, rodančia, kad ginklai „toliau plūsta per sieną“ į Ukrainą – netgi po to, kai tame regione buvo numuštas Malaizijos keleivinis laineris, kuriuo skrido 298 žmonės, pažymėjo M.Harf.

Tačiau ji atsisakė pateikti šiuos kaltinimus pagrindžiančių įrodymų arba kokios nors išsamesnės informacijos.

„Jų artilerija šaudo iš Rusijos, atakuodama Ukrainos kariuomenę“, – M.Harf sakė žurnalistams.

Be to, Vašingtonas tebetiria trečiadienį įvykdytą dviejų Ukrainos naikintuvų numušimą. Kijevas teigė, kad tie lėktuvai buvo numušti raketomis, paleistomis iš Rusijos teritorijos.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
VA TAI MELAGIAI UKRAINA APSAUDE RUSIJA KOKIUS 10 KARTU O RASO KAD RUSIJA APSAUDO UKRAINA REISKIA UKRAINOS FASISTAI TURI DRAUGU LIETUVOJ ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ ВПЕРЕД НА ВРАГА

fu

fu portretas
Cia vienas kvailas runkelis kvailystes raso Matyti isgeria samogono stikline ir nori visus nugaleti ir subine islaizyti amerikai uz visa ES

ruskiui

ruskiui portretas
tau ruski iki Landzbergio toli, ne rusiskom pragertom smegenim ji perkasti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių