Jemene – kruvini susirėmimai tarp prezidentui ištikimų pajėgų ir šiitų sukilėlių

  • Teksto dydis:

Mažiausia 27 žmonės žuvo Jemeno pietvakariniame Taizo mieste per susirėmimus tarp šalies prezidentui ištikimų pajėgų ir šiitų sukilėlių, taip pat per Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos antskrydžius, šeštadienį pranešė medikai.

Pasak vietos gyventojų, praėjusią naktį Taize griaudėjo sprogimai ir aidėjo šūviai, kai prezidentą Abdrabuh Mansourą Hadi (Abdrabą Mansurą Hadį) palaikančios koalicijos pajėgos kovėsi su proiranietiškais sukilėliais, vadinamais husiais.

Vienas medikų sakė naujienų agentūrai AFP, kad žuvo 19 sukilėlių, keturi kariai iš vieno prezidentui ištikimo mechanizuotojo armijos dalinio ir keturi kiti A.M.Hadi lojalūs kovotojai.

Penktadienį koalicijos karo lėktuvai intensyviai bombardavo prezidento rezidenciją Taize – trečiame didžiausiame Jemeno mieste – taip pat pozicijas, kuriose buvo įsitvirtinę specialiųjų pajėgų daliniai, ištikimi buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui (Aliui Abdula Salehui), palaikomam husių.

Gyventojai ir saugumo pajėgos pasakojo, kad abiejų stovyklų kovotojai vėlai penktadienį susirėmė Adeno rajonuose, o A.M.Hadi šalininkų pajėgos, palaikomos koalicijos aviacijos, sugebėjo atremti sukilėlius, pastarąją savaitę mėginusius užimti vieną naftos perdirbimo įmonę, esančią už maždaug 15 km į vakarus nuo Adeno uostamiesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių