Jeruzalėje palestinietis įvažiavo į minią: sužaloti penki žmonės

  • Teksto dydis:

Jeruzalėje vienas palestinietis vairuotojas penktadienį nukreipė savo automobilį į grupę žmonių, laukusių tramvajaus stotelėje, sužeisdamas keturias pareigūnes ir vieną praeivį, pranešė Izraelio policija.

Nei vienas iš nukentėjusiųjų nebuvo sunkiai sužalotas.

Šis incidentas, kurį policija laiko teroro ataka, įvyko Rytų Jeruzalės, kurioje gyvena daugiausiai arabai, pagrindinėje gatvėje, netoli Izraelio sienos apsaugos policijos būstinės.

Užpuolikas pirmiausiai užvažiavo ant šaligatvio netoli Izraelio sukarintų sienos apsaugos pajėgų būstinės Rytų Jeruzalėje, kliudydamas tris tos tarnybos pareigūnes, tačiau moterys buvo tik lengvai sužeistos, nurodė policijos atstovė Luba Samri. Tuomet automobilis vėl metėsi į priekį, sužeisdamas dar vieną pareigūnę ir izraelietį vyrą.

Po to palestinietis iššoko iš automobilio, laikydamas mėsininko peilį, ir mėgino pulti pasieniečius, pridūrė policijos atstovė. Vienas iš pareigūnų šovė į užpuoliką ir jį sunkiai sužeidė.

„Tas incidentas atrodo esantis sąmoninga ataka“, – aiškino L.Samri ir pridūrė, jog vairuotojas buvo išvežtas į ligoninę.

Ši ataka buvo įvykdyta toje pačioje sankryžoje, kur vienas palestinietis pernai lapkritį nukreipė automobilį į traukinių platformą, kurioje laukė daug žmonių, o po to užpuolė žmonės, švaistydamasis metaliniu strypu. Per tą išpuolį žuvo vienas žmogus, o dar 13 buvo sužeisti.

Policija nurodė, kad penktadienį žmonės atakavo maždaug 20 metų palestinietis, gyvenantis Rytų Jeruzalėje.

Tas išpuolis buvo įvykdytas žydams švenčiant Purimą – į karnavalą panašią šventę. Policija paskelbė sustiprinsianti saugumo priemones visame mieste, o Jeruzalės meras Niras Barkatas sakė, kad Purimo iškilmės vyks kaip įprasta.


Šiame straipsnyje: PalestinaIzraelisJeruzalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių