Serbų ultranacionalistas atsisako grįžti į Hagos karo nusikaltimų tribunolą

  • Teksto dydis:

Serbijos ultranacionalistų lyderis Vojislavas Šešelis pirmadienį atsisakė grįžti į Jungtinių Tautų (JT) karo nusikaltimų tribunolą Hagoje, kuris pernai lapkritį jį paleido dėl sunkios ligos.

„Tegul policija ateina. Jie areštuoja žmones. Jeigu žandarai ateis, jie pasius. Man teks saugoti savo nugarą. Nebus lengva mane areštuoti“, – pareiškė V.Šešelis, kurį cituoja serbų dienraštis „Večernje Novosti“.

Karo nusikaltimų tribunolo buvusiai Jugoslavijai teisėjai atšaukė savo sprendimą dėl V.Šešelio lygtinio paleidimo į laisvę. Pasak jų, karingasis politikas, kuriam gydytojai sako diagnozavę vėžį, pažeidė šio paleidimo sąlygas viešai paskelbdamas, jog niekada nebegrįš į kalėjimą.

Pirmadienį paskelbta nutartis reiškia, kad Serbijos vyriausybė, vadovaujama buvusio V.Šešelio sąjungininko, yra teisiškai įpareigota suimti tą veikėją, grįžusį į politiką, kai jis pernai lapkritį buvo paleistas dėl humanitarinių priežasčių.

V.Šešelis laukia nuosprendžio dėl įtariamų karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui, susijusių su jo numanomais raginimais persekioti ir žudyti.

Teisėjai nurodė, kad jis privalo grįžti į Hagą ir dalyvauti posėdyje, kuriame bus svarstomi įtariami jo paleidimo sąlygų pažeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių