JT perspėja dėl „precedento neturinčio“ užsieniečių džihadistų skaičiaus

  • Teksto dydis:

Džihadistai iš daugiau negu 80 šalių plūsta į Iraką ir Siriją „precedento neturinčiu mastu“, sakoma vienoje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje, kurios ištraukas penktadienį paskelbė Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“.

Apie 15 tūkst. žmonių atvyko kautis ir padėti džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) bei kitoms kovotojų grupuotėms iš „šalių, kurios anksčiau nepatirdavo iššūkių, susijusių su (tarptautiniu teroristų tinklu) „al Qaeda“, sakoma pranešime.

Užsieniečių džihadistų, atvykusių kautis į tą regioną nuo 2010 metų, skaičius „daug kartų“ viršija 20 ankstesnių metų bendrą skaičių, savo studijoje pridūrė JT Saugumo Taryba.

„Kai kuriais atvejais užsieniečiai teroristai kovotojai iš Prancūzijos, Rusijos Federacijos bei Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Jungtinės Karalystės veikia kartu“, – „The Guardian“ citavo tą dokumentą.

Britanijos policijos vadovas Bernardas Hoganas-Howe'as (Bernardas Hoganas-Houvas) praeitą savaitę sakė, kad kas savaitę po penkis žmonės išvyksta iš šalies padėti IS kampanijai.

Kaip nurodo saugumo pareigūnai, šiuo metu Sirijoje ir Irake yra apie 500 Britanijos pilietybę turinčių kovotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hematogenas

hematogenas portretas
teisingai daro, nes kai kuriu saliu vykdoma okupacija igauna neregeta masta.kiek zmoniu izzudyta ir kiek ju dar bus?o viskuo kalta nafta...doleris tai nafta dengtas, ne auksu kaip pas padorias valstybes.

taigi

taigi portretas
Tai kodel tokiems kovotojams neatima pilietybes?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių