Kanadoje per vakarėlį vienuose namuose mirtinai subadyti 5 studentai

Kanados Kalgario mieste per vakarėlį vienuose namuose buvo mirtinai subadyti penki studentai, sulaikytas aukšto rango policininko sūnus, antradienį pranešė pareigūnai

Policija pranešė, kad maždaug 1 val. 20 min. (10 val. 20 min. Lietuvos laiku) pareigūnai buvo iškviesti į namus ramiame priemiestyje, kuriuose buvo surengtas vakarėlis mokslo metų universitete pabaigos proga. Atvykę pareigūnai rado tris lavonus, o dar du žmonės mirė ligoninėje.

Aukos – keturi vyrai ir moteris – buvo dvidešimt kelerių metų amžiaus. Viena auka buvo rasta kraujuojanti pievelėje priešais namą.

Po gaudynių, kuriose dalyvavo policijos šunys, netoliese buvo areštuotas įtariamasis – 23 metų buvęs Kalgario universiteto studentas, kuris yra policijos aukšto rango pareigūno sūnus, pranešė visuomeninis transliuotojas CBC.

Aukos taip pat buvo to universiteto studentai, o iš viso tame vakarėlyje dalyvavo apie 30 žmonių.

Kalgario policijos viršininkas Rickas Hansonas (Rikas Hansonas) šį incidentą pavadino „didžiausia masine žmogžudyste“ per miesto istoriją.

„Niekada nematėme penkių žmonių, kuriuos nužudė vienas individas vienoje vietoje. Ta scena buvo šiurpi“, – sakė jis per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje.

Pasak policijos viršininko, įtariamasis buvo kviestas svečias, kuris į vakarėlį atėjo po darbo vietos bakalėjos parduotuvėje.

„Įtariamasis atvyko į vakarėlį, gavo didelį peilį ir taikėsi į vieną po kitos auką, kurioms smogdavo po kelis kartus, – sakė R.Hansonas. – Šiuo metu negalime pasakyti, kodėl“.

Pasak jo, jis kalbėjosi su įtariamojo tėvu, kuris yra „visiškai priblokštas“ ir su žmona „išgyvena didžiulį skausmą dėl šeimų, kurias paveikė jų sūnus“.

„Ir jie norėjo, kad aš būtent tai perduočiau“, – pridūrė R.Hansonas.

Kaimynystėje gyvenantis Dougas Jonesas (Dagas Džounsas) CBC sakė, kad buvo šokiruotas to, kas įvyko.

Pasak jo, vakarėlis buvo „normalus susirinkimas, sakykim, kokių 12-15 vaikų“, kurie, „aišku“, kažką gėrė ir laužavietėje buvo susikūrę laužą.

„Garsios muzikos nebuvo. Atrodė, kad visi visus pažįsta, – pasakojo D.Jonesas. – Kai ėmė temti ir pasidarė truputį vėsiau, jie suėjo į vidų. O kai (visi buvo) viduje, net nebūtum žinojęs, kad ten kas nors vyksta. Buvo keliais automobiliais daugiau, kai kas ateidavo ir išeidavo, bet nebuvo nieko neįprasta“.

Kalgario universitetas paskelbė, kad yra „labai susirūpinęs dėl studentų, personalo ir darbuotojų, kuriuos paveikė ši tragedija“.

Kalgario meras Naheedas Nenshi (Nahidas Nenšis) „Twitter“ parašė, kad „visų Kalgario gyventojų mintys ir maldos yra su tais jaunais žmonėmis, kurių netekome šį rytą, su jų šeimomis, draugais ir universiteto bendruomene“.

Užuojautą pareiškė ir Kanados premjeras Stephenas Harperis (Stivenas Harperis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

nugi

nugi portretas
„Įtariamasis atvyko į vakarėlį, gavo didelį peilį..." Tai, tipo, jam kažkas ten kažkodėl įteikė peilį, o jis juo tuomet pradėjo švaistytis? O gal atidžiau naujienas renkit ir kruopščiau verskit?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių