Kolumbijos sostinėje – du sprogimai

  • Teksto dydis:

Du nedideli sprogimai ketvirtadienį driokstelėjo Kolumbijos sostinėje Bogotoje ir sužeidė mažiausiai 10 žmonių, suintensyvėjus smurtui ir padidėjus įtampai derybose dėl šalies vidaus konflikto užbaigimo.

Pirmasis sprogimas nuaidėjo Bogotos finansų rajone apie 15 val. 45 min. vietos (23 val. 45 min. Lietuvos) laiku, sakoma ugniagesių departamento „Twitter“ pranešime. Tuojau po to buvo pranešta apie antrąjį sprogdinimą viename pramonės rajone.

Nei vienas iš 10 nukentėjusiųjų nebuvo sunkiai sužeistas, bet gynybos ministras Luisas Carlosas Villegasas (Luisas Karlosas Viljegasas) sakė, kad tie sprogdinimai yra „teroro aktai, be abejo“.

Šiuo metu vyriausybė veda derybas Kuboje su marksistų sukilėlių grupuotėmis, siekdama užbaigti jau 51 metus Kolumbiją krečiantį konfliktą.

Pastaruoju metu derybos strigo, taip pat suintensyvėjo partizanų smurtas.

Po naujausių atakų prezidentas Juanas Manuelis Santosas (Chuanas Manuelis Santosas) pažadėjo tęsti kovą su „terorizmu“, tačiau taip pat neatsisakyti politinio dialogo.

Sprogimas finansų rajone išdaužė pastatų langus ir sukėlė paniką, pasakojo vienas naujienų agentūros AFP reporteris.

„Trenksmas buvo labai garsus“, – sakė 52 metų gatvės prekeivis Argemiro Sanchezas (Argemiras Sančesas).

Daugiau negu 200 tūkst. žmonių žuvo šioje šalyje prer pilietinį konfliktą nuo Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) įkūrimo 1964 metais.

FARC turi apie 8 tūkst., o kitas marksistų judėjimas – ELN – apie 2,5 tūkst. kovotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių