Koso salos pakrantėje rasti dviejų nuskendusių vaikų palaikai

  • Teksto dydis:

Smarkiai suirę dviejų vaikų palaikai sekmadienį buvo rasti išmesti į krantą Graikijai priklausančioje Koso saloje, tapę vienomis iš vėliausių aukų per migrantų krizę, kai į Europos Sąjungą šiemet neteisėtai atvykusių žmonių skaičius padidėjo iki maždaug 630 000.

Vieno berniuko – kaip manoma, jaunesnio negu metų – kūnas buvo rastas anksti sekmadienį vieno viešbučio paplūdimyje. Tas vaikas vilkėjo žalias kelnes ir baltus marškinėlius.

Kito maždaug 3–5 metų vaiko, vilkėjusio mėlynas kelnes ir rausvus marškinėlius, palaikai buvo rasti keliomis valandomis vėliau toje pačioje vietoje.

Pareigūnų nuomone, tie vaikai priklausė migrantų šeimoms, kurios mėgino pasiekti Kosą pripučiamomis valtimis, nurodė Graikijos žiniasklaida. Abu lavonai buvo perkelti į ligoninę, kur bus atliktas skrodimas ir DNR tyrimai.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros duomenimis, jau per 310 tūkst. migrantų šiemet atvyko į Graikiją, o beveik 3 000 žmonių žuvo arba dingo pakeliui.

Rugsėjį mažiausiai 15 kūdikių ir vaikų nuskendo rugsėjį apvirtus jų šeimas gabenusiam perpildytam laivui Egėjo jūroje netoli Farmakonisio, o graikų pakrančių sargybos pareigūnai baiminasi, kad aukų gali dar padaugėti, kai artėjant žiemai pablogės orai.


Šiame straipsnyje: Kosasmigrantaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių