Kovos su klimato kaita aktyvistai – stručių kailyje

  • Teksto dydis:

Australijos įvaizdžio dalimi tapusiame Bondajaus paplūdimyje dešimtys žaliųjų aktyvistų ketvirtadienį atvaizdavo priežodį apie smėlyje galvą slepiantį strutį, siųsdami žinią premjerui Tony Abbottui (Tonį Abotui) apie pavojus, kylančius dėl neveiklumo kovoje su klimato pokyčiais.

Pasaulio lyderiams renkantis šiauriniame Brisbano mieste į Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą, daugiau negu 100 žmonių tris minutes laikė galvas įkišę į smėlyje iškastas duobes.
Akcijos organizatoriai aiškino norėję tokiu būdu pasakyti T.Abbottui, kad jis laiko įkišęs galvą į smėlį, sprendžiant klimato pokyčių problemą. 

„Tony Abbotto atsisakymas įtraukti klimato pokyčių (klausimą) į G-20 (viršūnių susitikimo) programą, taip pat jo vyriausybės atviros pastangos užgniaužti atsinaujinančių šaltinių energetikos pramonę rodo, kad jis pasiryžęs laikyti įkišęs galvą į smėlį dėl svarbiausios mūsų laikų problemos“, – sakė organizatorius Edenas Tehanas (Idenas Teanas).

Praeitais metais į valdžią atėjusi T.Abbotto konservatyvioji vyriausybė tesėjo savo svarbų priešrinkiminį pažadą panaikinti mokestį už anglies dvideginio išmetamus kiekius, turėjusi padėti kovoti su klimato šiltėjimu.

Vyriausybė taip pat atšaukė akmens anglių kasybos pelno mokestį, o investicijos į atsinaujinančių šaltinių energetiką sumažėjo 70 procentų. T.Abbottas teisino iškastinio kuro naudojimą kaip gyvybiškai svarbų Australijos gerovei.

„Norime pasakyti pasaulio lyderiams, atvykstantiems į G-20 (susitikimą), kad Tony Abbottas neatstovauja požiūriui, kurio laikosi dauguma australų, norinčių pamatyti skubių ir pasaulinio masto veiksmų dėl klimato pokyčių (ir laukiančių), kad Australija reikšmingai prisidėtų prie pasaulinio išmetalų mažinimo“, – pridūrė E.Tehanas.

G-20 lyderiai, tarp jų JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), susitiks Brisbane šeštadienį ir sekmadienį, o pagrindinė jų diskusijų tema bus pastangos skatinti pasaulio ekonomikos augimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eikit sau

eikit sau portretas
Dar naujas pliažo pavadinimas B O N D A J U S .Nejuokinkir australų .

taip

taip portretas
tautiečiai..............o mes dar abejojom ,kad homoseksualizmo šaknys glūdi smėlyje......o ir smėliukas kaip prie Baltijos

Lt''''''

Lt'''''' portretas
Kas per idiotai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių