Negyvenamoje saloje įstrigusius jūrininkus išgelbėjo SOS ženklas

  • Teksto dydis:

Du jūrininkai, įstrigę vienoje negyvenamoje Mikronezijos saloje, penktadienį buvo išgelbėti, kai JAV paieškų grupė pastebėjo paplūdimyje jų išbraižytas raides SOS, pranešė naujienų portalas „Hawaii News Now“.

Vieno JAV karinių jūrų pajėgų lėktuvo įgula pastebėjo abu jūrininkus Ramiojo vandenyno salos paplūdimyje ir informavo apie juos JAV Pakrančių sargybos padalinį Guamo saloje. Kaip rašo „Hawaii News Now“, jūrininkai, neturėję jokios išgyvenimo gamtoje įrangos, buvo paimti patrulių laivo.

Pakrančių sargyba rugpjūčio 19 dieną gavo pranešimą apie dingusius jūrininkus, plaukusius 5,5 metro ilgio valtimi. Naujienų portalas nurodė, kad jiedu išplaukė iš Veno salos rugpjūčio 17-ąją ir turėjo kitą dieną atplaukti į savo kelionės tikslą – Tamatamo salą.

„Hawaii News Now“ pranešime sakoma, kad vienas laivas pastebėjo žybsinčią šviesą negyvenamoje Čuko saloje. Ši informacija buvo perduota JAV karinėms jūrų pajėgoms, o jų lėktuvas pastebėjo toje saloje įstrigusius jūrininkus ir smėlyje išrašytas raides SOS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių