Nepale žuvusiųjų per žemės drebėjimą skaičius viršijo 4 tūkstančius

  • Teksto dydis:

Nepalą nuniokojusio žemės drebėjimo aukų skaičius padidėjo bent iki 4 310 antradienį praneš vidaus reikalų ministerija.

Per šeštadienį įvykusį žemės drebėjimą dar bent 7 953 žmonės buvo sužeisti, sakė VRM atstovas Laxmi Prasadas Dhakalas (Lakšmi Prasadas Dakalas).

Ankstesni oficialus aukų skaičius Nepale buvo 4 010, o dar beveik 100 žmonių žuvo kaimyninėse šalyse.

Jungtinės Amerikos Valstijos siunčia 10 mln. dolerių vertinamos pagalbos krovinių nukentėjusiems per žemės drebėjimą Nepale žmonėms, sakė mirties ir sugriovimų vaizdų sukrėstas valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), pareiškęs „nuoširdžiausią užuojautą“ Nepalo žmonėms.

Pagalbos organizacijos „Gelbėk vaikus“ (Save the Children) tarnautojas Bradas Kerneris (Bredas Kerneris) pažymėjo, kad vaikams reikia paprasčiausių dalykų. Jis perspėja apie vandeniu ir ir plintančias užkrečiamas ligas, keliančias didžiulį pavojų žmonėms, kurie susigrūdę miniomis gyvena tiesiog lauke arba laikinose stovyklose.

„Daugybė žmonių miega lauke, jie visi – benamiai. Kuo ilgiau jie liks lauke ir gyvens stovyklose“, tuo labiau trūks švaraus vandens, sakė B.Kerneris.

„Mes stengiamės užtikrinti, kad būtų prieinama pastogė, maistas ir vanduo, – pažymėjo vaikų sveikata besirūpinančios organizacijos darbuotojas. – Dalijame kūdikių komplektus: antklodes, muilą, kitas naujagimiams reikalingas priemones;nes kaip tik jie yra jautriausi tokiomis sąlygomis“.

Pentagonas pranešė, kad per žemės drebėjimą Nepale buvo dvi JAV armijos vadinamųjų žaliųjų berečių būriai, kurie liko šalyje ir padeda paieškos ir gelbėjimo darbams.

Pasak Pentagono atstovo, pulkininko Steve Warreno (Stivo Voreno), kalnuose buvo 26 JAV kariai, kurie kartu su Nepalo kariais dalyvavo mokymuose. Liko šalyje ir krovininio JAV lėktuvo C-130 11 asmenų įgula, jeigu prireiktų evakuoti amerikiečius iš nelaimės zonų.

Be to iš Kalifornijos pirmadienį išskrido d JAV karinių oro pajėgų krovininis lėktuvas C-17 su gelbėtojų komanda, kuri Nepalą turėtų pasiekti antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių