Nuo Ebolos viruso mirė jau trečias JT darbuotojas

  • Teksto dydis:

Siera Leonėje nuo Ebolos viruso mirė Jungtinių Tautų (JT) darbuotojas – jau trečias šios pasaulinės organizacijos narys, kurio gyvybę nusinešė mirtinai pavojingas virusas, pirmadienį pranešė JT atstovas.

Tas vyras, dirbęs JT moterų teisių agentūros vairuotoju, mirė savaitgalį, o jo sutuoktinė šiuo metu yra gydoma, sakė atstovas Stephane'as Dujarricius (Stefanas Dužaričius).
„Imamasi visų priemonių darbuotojams ...Siera Leonėje apsaugoti, kaip įmanoma geriau esamomis aplinkybėmis“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę Vokietijoje mirė Sudano pilietis, kuris, kaip JT sveikatos apsaugos darbuotojas, dirbo Liberijoje, o praėjusį mėnesį taip pat tikriausiai dėl Ebolos karštligės mirė Liberijos pilietė.

JT moterų teisių agentūros pareiškime sakoma, kad Edmondas Bangura-Sesay (Edmondas Bangura-Sesajus), kuris agentūros vairuotoju dirbo nuo 2005 metų, mirė šeštadienį ir kad anksčiau jam buvo diagnozuota Ebolos karštligė.

Spalio 14-ąją, kai susirgo jo žmona, jis buvo paguldytas į karantiną.

Žmona vis dar gydoma Ebolos karštligės centre, o JT medikų komanda stengiasi nustatyti visus žmones, kurie turėjo kontaktų su tuo vairuotoju.

Didžiausias per visą istoriją Ebolos karštligės protrūkis Vakarų Afrikoje, kur JT vadovauja pastangoms sustabdyti viruso plitimą, jau pareikalavo mažiausiai 4,5 tūkst. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių