Nustatytos migrantų laivo katastrofos Viduržemio jūroje priežastys

  • Teksto dydis:

Italijos pareigūnai antradienį sakė, kad prie Libijos krantų migrantų laivą ištikusi katastrofa, kuri yra daugiausiai gyvybių pareikalavusi tokio pobūdžio nelaimė Viduržemio jūroje, įvyko dėl kapitono klaidų ir dėl to, kad laivas buvo nesuvokiamai perpildytas.

Sicilijos rytinėje pakrantėje esančio Katanijos miesto prokurorai sakė, kad migrantus plukdęs laivas prieš apvirsdamas susidūrė su portugalų konteinervežiu, tačiau nurodė, kad prekinio laivo įgula visiškai nekalta dėl tragedijos.

Pasak jų, laivas apvirto po susidūrimo, kuris įvyko dėl kapitono vairavimo klaidų ir šimtų migrantų, kurie buvo susigrūdę 20 metrų ilgio buvusiame žvejybos traleryje, paniško judėjimo.

Kapitonas buvo įvardytas kaip 27 metų tunisietis Mohammedas Ali Malekas (Mohamedas Alis Malekas). Vyras sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo, laivo katastrofos sukėlimo ir pagalbos nelegaliems migrantams.

Taip pat areštuotas kitas įgulos narys - 25 metų siras Mahmudas Bikhitas (Mahmudas Bichitas). Jam pareikšti įtarimai dėl pagalbos nelegaliems migrantams.

Tik 28 žmonėms, įskaitant du sulaikytus vyrus, pavyko išgyventi per sekmadienio katastrofą Viduržemio jūroje, kuri, kaip manoma, nusinešė apie 800 gyvybių.

Prokurorai sakė, kad tikslaus aukų skaičiaus nustatyti neįmanoma, bet aišku, kad nuskendo šimtai žmonių, tarp kurių buvo ir vaikų, o daug migrantų skęstant laivui buvo užrakinti apatiniame denyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių