Nužudyto Kremliaus kritiko B. Nemcovo draugė teigia sulaukusi grasinimų

  • Teksto dydis:

Ukrainietė manekenė, kuri buvo su Rusijos opozicijos lyderiu Borisu Nemcovu, kai šis buvo nušautas Maskvos centre netoli Kremliaus, kreipėsi į miliciją, sakydama, kad ją grasinta nužudyti, penktadienį pranešė Ukrainos prokuratūra.

„Hana Durycka... pateikė pareiškimą dėl grasinimų nužudyti, kurių sulaukė iš nežinomų žmonių, būdama savo tėvų namuose“ Kijeve, kur ji apsistojo pirmadienį grįžusi iš Maskvos, sakoma generalinio prokuroro Viktoro Šokino pranešime.

Pareigūnams buvo nurodyta imtis priemonių „jos gyvybei ir sveikatai apsaugoti“, pridūrė prokuroras.

Prokuratūros atstovas Andrijus Demartyna sakė naujienų agentūrai AFP, kad H.Duryckos saugumu rūpinsis keli „milicijos specialiųjų pajėgų pareigūnai“. Jis neatskleidė detalių apie moters gautų grasinimų pobūdį.

B.Nemcovas, kuris buvo vienas iš iškiliausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, buvo nušautas praeitą penktadienį prieš vidurnaktį per įžūlų nužudymą. Tas išpuolis davė gausaus peno sąmokslo teorijoms, tačiau kol kas nebuvo paskelbta jokių tvirčiau pagrįstų prielaidų.

H.Durycka išskrido iš Maskvos naktį iš pirmadienio į antradienį, skųsdamasi, kad tyrėjai beveik tris dienas neišleido jos iš vieno buto, nors ji papasakojo policijai viską, ką žinojo.

Prokuratūros pranešime sakoma, kad Kijevo Baltosios cerkvės rajono, kur H.Durycka yra apsistojusi pas savo motiną, milicija pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
O lia lia pupytė- viena "draugių".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių