P. Porošenka: Ukraina neįžvelgia alternatyvos Minsko paliaubų sutarčiai

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka sekmadienį pareiškė, kad nėra „jokios alternatyvos“ rugsėjį pasirašytam paliaubų susitarimui su prorusiškais separatistais, kalbėdamas po ankstesnę dieną įvykdytos raketų atakos, nusinešusios 30 žmonių gyvybių vyriausybės kontroliuojamame pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje.

„Ukraina lieka tvirta taikaus sprendinio šalininkė“, – P.Porošenka sakė per Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos posėdį.

„Nematome jokios alternatyvos Minskui“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Baltarusijos sostinę, kurioje rugsėjo buvo pasirašyta trapi paliaubų sutartis.

Raketų smūgis Kijevo kontroliuojamam strategiškai svarbiam Mariupolio uostamiesčiui buvo įvykdytas kitą dieną po to, kai sukilėlių lyderis Aleksandras Zacharčenka pareiškė pasitraukiantis iš bet kokių taikos derybų su provakarietiška Ukrainos vyriausybe.

Praėjus kelioms valandoms po tos atakos A.Zacharčenka sakė, kad pradedamas naujas puolimas, kurio tikslas – užimti Mariupolį ir kitas Kijevo vyriausybės kontroliuojamas teritorijas rytų Ukrainoje.

Tačiau vėliau jis paneigė įsakę surengti didelę invaziją į tą Azovo jūros uostamiestį, turintį apie 0,5 mln. gyventojų, o A.Zacharčenkos pavaduotojas neigė sukilėlių atsakomybę dėl civilių žūties.

P.Porošenka nurodė, kad Europos Sąjunga (ES) pirmadienį surengs savo užsienio reikalų ministrų susitikimą, per kurį Kijevas ragins dar labiau sugriežtinti sankcijas Rusijai dėl jos numanomos karinės ir finansinės pagalbos sukilėlių kampanijai.

Prezidentas pabrėžė, kad Ukraina ir 28 šalių blokas „koordinuos žingsnius, siekiant pagerinti Ukrainos saugumą ir padidinti spaudimą Rusijai“.

Maskva neigia siunčianti karius ir ginkluotę į karo zoną, taip pat tvirtina, kad NATO palydovinės nuotraukos, esą įrodančios Rusijos pajėgų judėjimą rytų Ukrainoje, yra klastotės, kuriomis siekiama diskredituoti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Fasistas porosenko viska meluoja.Karti laikas sita sunsnuki

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Mūsų verslo pinigus palydėjo gulbės giesmė: Palydėti D.Grybauskaitės garsių isteriškų klykavimų apie Rusijos terorizmą, rusų verslininkai Davose tarėsi beveik išimtinai tik su Kinijos, Indijos ir Vidurio Rytų verslininkais (žiūrėk čia [1]). Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių