P. Porošenko laiške V. Putinui – raginimas paleisti N. Savčenko

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka išsiuntė savo kolegai Rusijoje Vladimirui Putinui laišką, kuriame raginama nedelsiant paleisti iš areštinės Ukrainos lakūnę Nadiją Savčenko, kuri badauja jau 80 dienų, pranešė naujienų agentūra UNIAN.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas susilaikė nuo komentarų apie šį laišką.

„Apie šį laišką kol kas negaliu nieko pasakyti. Gal jis ir yra gautas. Jeigu buvo siųstas diplomatiniais kanalais, tai gal būt jau yra gautas“, – sakė D.Peskovas žurnalistams ir pridūrė, kad reakcijos į šį laišką „kol kas nebus“.

Kaltinama prisidėjusi prie rusų žurnalistų žūties N.Savčenko nuo 2014 metų vasaros laikoma Maskvos areštinėje „Matrosskaja tišina“. Gruodžio 13 dieną ji paskelbė bado streiką prieš laikymą areštinėje. Jos advokatai prašo pakeisti jai taikomą kardomąjį režimą į namų areštą.

„Aš išsiunčiau laišką prezidentui Putinui prašydamas nedelsiant paleisti Nadiją Savčenko, taip pat ir dėl medicinos rodiklių“, – sakė P.Porošenka.

Jis dar sakė prašęs Kijeve besilankančio Italijos premjero Matteo Renzi (Matėjo Rencio), susitikus su V.Putinu, iškelti N.Savčenko paleidimo klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
teisingai nepaleisti

taip taip

taip taip portretas
Geriau tegul padvesia kalejime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių