Pakistane dingo du amerikiečių alpinistai

  • Teksto dydis:

Du amerikiečiai alpinistai dingo mėgindami įkopti į vieną viršukalnę Pakistano šiaurėje, o nepalankūs orai trikdo gelbėjimo operacijas, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Kyle'as Dempsteris (Kailas Dempsteris) ir Scottas Adamsonas (Skotas Adamsonas) rugpjūčio 21 dieną pradėjo kopti į 7 285 metrų aukščio Bainta Brako viršūnę, dar žinomą kaip "Žmogėdra" (angl. “The Ogre”), esančią netoli Čoktojaus ledyno, sakoma tinklalapyje, įkurtame siekiant surinkti lėšų šių alpinistų gelbėjimui.

"Jie planavo kopti ir leistis penkias dienas. Pirmadienio vakarą jų virėjas pakistanietis Ghafooras Abdulas (Gafuras Abdulas) pastebėjo jų galvos žibintuvėlių (šviesas) maždaug pusiaukelėje į viršūnę", - sakoma ketvirtadienį paskelbtame pranešime.

"Orai buvo geri iki antradienio popietės ... bet vėliau prasidėjo audra. Nuo to laiko regione smarkiai snigo ir buvo debesuota, - nurodoma tinklalapyje. - Kyle'as ir Scottas nebebuvo pastebėti nuo pirmadienio, rugpjūčio 22-osios. Tai nestebina, nes ši vietovė labai raižyto reljefo, o orai - permainingi."

Vietos administracijos atstovas Mohammadas Iqbalas (Mohamadas Ikbalas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad dėl nepalankių orų kol kas negalima į paieškas siųsti sraigtasparnių, bet "pamėginsime, jeigu orai šiandien pagerės".

"Vietos gelbėtojų aukštalipių grupė ieškojo jų pastarąsias tris dienas, bet blogi orai neleidžia jiems kopti aukštyn", - pridūrė pareigūnas.

Gilgito-Baltistano tarybos, prižiūrinčios šiame regione rengiamas ekspedicijas, vienas narys sakė, kad į pagalbą buvo iškviesta armija.

Pakistanas jau seniai vilioja užsieniečius alpinistus kai kuriomis įspūdingiausiomis pasaulio viršukalnėmis. Tarp jų yra sunkiai įveikiama 8 611 metrų K2 - antrasis aukščiausias pasaulyje kalnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių