Pakistane – išpuolis policijos mokykloje: žuvo mažiausiai 59 žmonės

  • Teksto dydis:

Pakistano pietvakariuose iki dantų ginkluoti kovotojai naktį iš pirmadienio į antradienį atakavo vieną policijos akademiją, nukovė mažiausiai 59 žmones, o dar per dešimtys sužeidė per vieną kruviniausių ekstremistų išpuolių šiais metais, antradienį pranešė pareigūnai.

Pakistano pareigūnai baiminasi, kad aukų gali padaugėti, nes per keturias valandas trukusią apsiaustį mažiausiai 117 žmonių buvo sužeisti, kai kurie – kritiškai.

Išpuolis daugelį kursantų užklupo miegančius savo bendrabučiuose. Kai kurie jaunuoliai ir instruktoriai šoko nuo stogų ir bėgo, gelbėdamiesi nuo užpuolikų.

Dauguma aukų buvo policijos kursantai ir kiti su šia akademija pietvakariniame Kvetos mieste, Beludžistano provincijos sostinėje, susiję asmenys. Taip pat esama žuvusiųjų tarp saugumo pajėgų narių, atsiųstų likviduoti užpuolikų, sakė Kvetos policijos atstovas Shahzada Farhatas (Šahzada Farhatas).

Antradienį įdienojus nedidelė su Pakistano Talibanu susijusi Hakimullah (Hakimulos) grupuotė paskelbė prisiimanti atsakomybę už šią ataką. Visgi Pakistano pareigūnai abejoja šios grupuotės gebėjimais įvykdyti šią įspūdingą ataką ir negalėjo patvirtinti jos pareiškimo.

Sienos apsaugos korpuso pajėgų vadas generolas majoras Sheras Afganas (Šeras Afganas) anksčiau sakė, kad pasiklausyti pokalbiai rodo, kad užpuolikai priklausė su Pakistano Talibanu susijusios kovotojų grupuotės „Lashkar-e-Jhangvi“ Al Alimi (Alimio) brigadai.

„Jie palaikė ryšį su elementais Afganistane“, – aiškino jis.

Be to, buvo nepavirtintų pranešimų, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) ketina paskelbti prisiimantis atsakomybę per savo kontroliuojamą naujienų agentūrą „Amaq“.

Beatodairiškas šaudymas

Ataka prasidėjo pirmadienį 23 val. 30 min (antradienį 1 val. 30 min. Lietuvos) laiku, nurodė Beludžistano vidaus reikalų ministras Sarfarazas Bugti (Sarfarazas Bugtis). Pasak jo, kovotojai pirmiausiai nušovė akademijos, esančios Kvetos pakraštyje, sargybinį, budėjusį sargybos bokštelyje.

Pareigūnai sakė, kad užpuolikų buvo 3–4, nors vėliau kariuomenės pranešime buvo nurodyta, kad jų galėjo būti iki šešių.

Akademijoje tuo metu buvo apie 700 kursantų, stažuotojų, instruktorių ir kitų asmenų, nurodė S.Bugti. Jis pridūrė, kad kautynės su užpuolikais truko mažiausiai keturias valandas.

Kaip praneša Pakistano žiniasklaida, patekę į kompleksą užpuolikai iškart patraukė į bendrabučius ir pradėjo beatodairiškai šaudyti. Kai kurie kursantai nušoko nuo stogų arba per langus, kad paspruktų.

„Jie šaudydami bėgo mūsų pastato link, – vienas jaunuolis pasakojo naujienų televizijai „Geo TV“. – Mėgindami išsigelbėti, užlipom ant stogo ir nušokom nuo jo pastato gale.“

Kitas kursantas kruvinu veidu sakė televizijai, kad užpuolikai šaudė į visus žmones, kuriuos tik pamatydavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių