Pakistane sprogimo mečetėje aukų skaičius perkopė 60

  • Teksto dydis:

Galingas bombos sprogimas žmonių pilnoje šiitų mečetėje Pakistano pietiniame mieste penktadienį nusinešė daugiau negu 60 gyvybių ir tapo kruviniausiu tarpkonfesinio smurto išpuoliu per beveik dvejus pastaruosius metus.

Bomba detonavo Sindho provincijoje už maždaug 470 km į šiaurę nuo Karačio esančio Šikarpuro miesto mečetėje, kai joje šimtai žmonių buvo susirinkę į penktadienio pamaldas.

Pakistane pastaraisiais metais suintensyvėjo tarpkonfesinis smurtas, daugiausiai susijęs su radikaliųjų sunitų grupuotėmis, rengiančiomis išpuolius prieš šiitus, kurie sudaro apie penktadalį šalies gyventojų.

Sindho sveikatos apsaugos ministras Jamas Mehtabas Daheras (Džamas Mehtabas Daheras) sakė naujienų agentūrai AFP, kad „šios atakos aukų skaičius padidėjo iki 61“.

„Šikarpuro ligoninėje yra 54 lavonai. Dar septyni žmonės mirė Sukuro ir Larkanos ligoninėse“, – nurodė jis.

Šimtai žmonių atskubėjo į incidento vietą po sprogimo, mėgindami ištraukti likusius gyvus žmonės iš po įgriuvusio mečetės stogo nuolaužų, pasakojo įvykio liudininkas Zahidas Noonas (Zahidas Nunas).

Televizijos reportažuose matėsi chaotiškos gelbėjimo scenos: žmonės vežė sužeistuosius į ligonines automobiliais, motociklais ir rikšų vežimaičiais.


Šiame straipsnyje: Pakistanassprogimasmečetė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių