Pirmasis Ebolos virusu užsikrėtęs Italijos pilietis grąžinamas gydytis į tėvynę

  • Teksto dydis:

Ebolos virusu Siera Leonėje užsikrėtęs italų gydytojas bus grąžintas gydytis į savo tėvynę, pirmadienį pranešė Italijos sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija nurodė, kad minimas gydytojas, pirmasis šia liga užsikrėtęs Italijos pilietis, bus atskraidintas į Romą pirmadienio vakarą arba anksti antradienį ir bus hospitalizuotas Lazzaro Spallanzani (Ladzaro Spalancanio) nacionaliniame užkrečiamųjų ligų institute.

Užkrėstasis gydytojas dirbo nevyriausybinėje organizacijoje, kurios medikai teikė pagalbą vienoje klinikoje daugiau nei 5 tūkstančių gyvybių Vakarų Afrikoje pareikalavusiu Ebolos virusu užsikrėtusiems pacientams.

„Galime nuraminti jo šeimą, kad gydytojas jaučiasi gerai“, – sakoma sveikatos ministrės Beatice Lorenzin (Beatričės Lorencin) pareiškime.

“ Šią naktį jis nekarščiavo ir jam nepasireiškė kiti (ligos) simptomai, šįryt jis papusryčiavo“, – nurodoma jame.

Tuo tarpu nevyriausybinė organizacija, kurioje dirbo gydytojas, pranešė, kad jam pasireiškė kai kurie nenurodyti Ebolos simptomai, bet jo „bendra būklė gera“.

Sunkesniems Ebolos simptomams pasireikšti gali prireikti kelių savaičių.

„Padėtis Siera Leonėje kelia nerimą: epidemija vis dar plinta ir per dieną užregistruojama po 100 naujų atvejų. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis šalyje virusu yra užsikrėtę daugiau nei 5 tūkst. žmonių, tačiau tikrasis skaičius gali būti daug didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių