Planuojama mažinti dingusio Malaizijos lainerio paieškų mastą

  • Teksto dydis:

Australijos premjeras Tony Abbottas (Tonis Ebotas) ketvirtadienį užsiminė, kad dingusio bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo paieškos gali būti sumažintos, bet sakė turintis vilčių, kad tas laineris bus kada nors surastas, nors praėjo beveik metai po jo mįslingo dingimo.

Malaizijos lėktuvas, kuriame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai, dingo 2014 metų kovo 8-ąją, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Iki šiol nerasta jokių jo pėdsakų, nors buvo vykdomos intensyvios antvandeninės ir povandeninės paieškos.

„Patikinu šeimas, kad tebeturime vilčių ir lūkesčių, jog tebevykdomos paieškos bus sėkmingos, – T.Abbottas sakė parlamentui Kanberoje. – Negaliu pažadėti, kad paieškos visą laiką bus vykdomos tokiu intensyvumu, bet mes toliau dėsime didžiausias pastangas išspręsti šią mįslę ir pateikti tam tikrų atsakymų.“

Australija vadovauja paieškoms Indijos vandenyne maždaug už 1,6 tūkst. kilometrų nuo savo vakarinių krantų. Keturi laivai, aprūpinti moderniomis sonarų sistemomis, naršo vandenyno dugną didžiulėje teritorijoje.

Tos paieškos, sutelktos 60 tūkst. kvadratinių kilometrų prioritetinėje teritorijoje, turėtų būti baigtos gegužę. Iki šiol ištirta apie 26 tūkst. kvadratinių kilometrų (40 proc.) to ploto.

Per intensyvias paieškas, kurioms Australija ir Malaizija skyrė 120 mln. Australijos dolerių (84,6 mln. litų), kol kas buvo rasti tik keli jūriniai konteineriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių