Popiežius: neuždarykite durų dialogui su „Islamo valstybe“

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus antradienį pasakė, kad „beveik neįmanomas“ dialogas su „Islamo valstybės“ maištininkais, bet durų nereikėtų uždaryti.

„Aš niekada nesakau „viskas prarasta“, niekada. Galbūt dialogo negali būti, bet durų niekada negalima uždaryti“, – sakė jis žurnalistams lėktuve, skrendančiame iš Strasbūro, kur jis sakė kalbas Europos Parlamente ir Europos Taryboje.

„Tai sunku, galima sakyti beveik neįmanoma, bet durys yra visada atviros“, – atsakė jis į klausimą, ar būtų įmanoma kalbėtis su kovotojais.

Ultraradikali „Islamo valstybė“ Irake ir Sirijoje užėmė tūkstančius kvadratinių kilometrų plotus, savo kelyje kerta kaliniams galvas arba nukryžiuoja juos, masiškai žudo musulmonus civilius, kurie nėra sunitai, tūkstančiai žmonių pasitraukė iš savo namų.

Irako vyriausybė, remiama JAV aviacijos smūgių, stengiasi atremti „Islamo valstybės“ puolimą; tiesa, šiitų kovotojai ir kurdų pešmergos padeda stabdyti sunitų kovotojus ir išvarė juos iš kai kurių provincijų.

Popiežius Pranciškus pakartojo anksčiau šiemet sakytas savo pastabas, kad, nors ir teisėta kovoti su „neteisėtu agresoriumi“, bet tam reikia sutarimo tarptautiniu mastu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
" išties pikčiausi Alacho gyvuliai- tie, kurie neįtikėjo ir netikės..."8: 57(55);" ... o kuomet baigsisi draudimų mėnesiai, tai žudykite daugiadievius, kur juos surasite..."9:5, " O jūs kurie įtikėjote.Nedraugaukite su judėjais ir krikščionimis: jie vieni kitiems draugai. O jeigu kas iš jų susiranda draugų. tai ir pats vienas iš jų. Iš tiesų Alachas neveda neteisingų žmonių"5:51. Koranas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių