Prancūzijos Kalė uoste – ašarinės dujos prieš grupę imigrantų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos šiaurinio Kalė uosto policija trečiadienį panaudojo ašarines dujas prieš imigrantus, kurie mėgino prasiveržti į krovininius automobilius ir juose keltu patekti į Britaniją, prieš tai akmenimis apmėtę saugumo pareigūnus.

Šis incidentas yra naujausias iš virtinės prieglobsčio prašytojų ir pareigūnų susirėmimų uoste, iš kurio keltais į Britaniją keliami kroviniai automobiliai.

Uosto valdžia siekia pažaboti bangą nelegalių migrantų, mėginančių per Lamanšą patekti į Didžiąją Britaniją. Migrantų nuomone, Britanijos politika yra palanki prieglobsčio ieškotojams, nepaisant pastaruoju metu įsigaliojusių daugybės saugumą ir kontrolę stiprinančių priemonių.

Pa de Kalė departamento, kuriame yra uostas, pareigūnai informavo, kad trečiadienio rytą prie uosto būriavosi maždaug 250 imigrantų. Vienas iš jų parkrito, mėgindamas patekti į sunkvežimį, ir susižeidė galvą.

Kai atvyko greitoji pagalba, turėjusi išvežti jį į ligoninę, didelė grupė migrantų puolė sustabdyti automobilį ir neleido jam išvažiuoti.

Po to imigrantai pabandė prakirpti vielinę tvorą ir patekti į teritoriją, kur prieš įvažiavimą į keltą yra tikrinami krovininiai automobiliai, ir akmenimis apmėtė policijos pareigūnus, kurie atsakė ašarinėmis dujomis, pranešė departamentas.
Tačiau ankstyvą popietę padėtis normalizavosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių