Prancūzų policija nušovė užpuoliką, kuris šaukė „Allahu Akbar“

  • Teksto dydis:

Prancūzų policija šeštadienį nušovė peiliu ginkluotą vyrą, kuris policijos nuovadoje užpuolė tris pareigūnus šaukdamas „Allahu Akbar“ („Dievas (visų) didesnis“).

Prancūzų policija šeštadienį nušovė peiliu ginkluotą vyrą, kuris policijos nuovadoje užpuolė tris pareigūnus šaukdamas „Allahu Akbar“ („Dievas (visų) didesnis“).

Užpuolikas prie įėjimo į nuovadą Žue le Ture netoli Turo miesto šalies centriniame regione sužeidė vieną pareigūną į veidą, paskui sužeidė dar du pareigūnus ir buvo nušautas.

Paryžiaus prokuratūros kovos su terorizmu skyriaus tyrėjai pradėjo tyrimą dėl bandymo nužudyti ir kitų nusikaltimų, susijusių su terorizmu.

Užpuolikas yra Burundyje 1994 m. gimęs Prancūzijos pilietis, kuris buvo žinomas policijai dėl įprastų nusikaltimų, sakė tyrimui artimas šaltinis.

Užpuolikas „šaukė „Allahu Akbar“ nuo pat to momento, kai atėjo, iki savo paskutinio atodūsio“, sakė šaltinis.

„Tai atrodė kaip aktas, paragintas „Islamo valstybės“, – sakė šaltinis.

Kaip sakoma Vidaus reikalų ministerijos pareiškime, užpuolikas buvo maždaug 20 metų amžiaus, jį nušovė ten buvę policijos pareigūnai, „panaudodami išduotus šaunamuosius ginklus“.

Premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pažadėjo savo paramą „rimtai sužeistiems“ pareigūnams, kurie buvo „šoko būsenos“.

Užpuolikas nebuvo jokiuose stebimų žmonių sąrašuose, kuriuos sudaro Prancūzijos pagrindinė vidaus žvalgybos tarnyba, Generalinis vidaus saugumo direktoratas, sakė tyrime dalyvaujantis šaltinis.

Tačiau šaltinis pažymėjo, kad užpuoliko brolis buvo žinomas saugumo agentūroms dėl savo radikalių įsitikinimų ir vienu metu planavo vykti į Siriją.


Šiame straipsnyje: Prancūzijanušovėužpuolikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių