Prie Graikijos salos užsidegusio kelto keleiviai maldavo juos gelbėti

  • Teksto dydis:

Nevilties apimti keleiviai pasinaudodami mobiliaisiais telefonais sekmadienį maldavo gelbėti juos iš degančio kelto prie Graikijos Kerkyros salos, gelbėtojams galynėjantis su žiemos štormu ir stengiantis juos pasiekti.

Vyko sunki ir dramatiška operacija 478 žmonėms iš kelto „Norman Atlantic“ išgelbėti, pranešė graikų pareigūnai.

Keleiviai šaldami būriavosi viršutiniame denyje ir kosėjo nuo įkvėptų dūmų. Paskambinę Graikijos televizijos stotims jie pasakojo apie išgyvenamą siaubą.

Netoli „ANEK Lines“ kelto „Norman Atlantic“, kuris užsidegė už 33 jūrmylių nuo Graikijos Otonų salelės, buvę laivai gavę nelaimės signalą skubėjo suteikti pagalbą, pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Vėjo gūsių greičiui siekiant 100 km per val., per lietų ir šlapdribą vykusius gelbėjimo darbus graikų pareigūnai vadino „ypač sunkiais ir komplikuotais“.

Pranešama, kad gaisras kilo kelto automobilių stovėjimo skyriuje, kuriame yra maždaug 200 automobilių. Graikų televizija „Mega“ pranešė, kad denyje taip pat buvo alyvuogių aliejaus cisternų.

„Mūsų batai lydėsi, kai buvome priimamojo rajone“, – šiai televizijai pasakojo vienas keleivis.

Kol kas neaišku, ar yra kokių nors aukų ir ar kokie nors keleiviai atsidūrė vandenyje.

Graikijos laivybos ministerija pranešė, kad 268 kelto keleiviai yra graikai, o įgulą sudaro 22 italai ir 34 graikai.

Maždaug 55 kelto keleiviai buvo perkelti į vieną atskubėjusį laivą, o 150 keleivių, kurie buvo gelbėjimo valtyje, paėmė kitas prekinis laivas, pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA.

„Norman Atlantic“ iš Graikijos Patrų uosto išplaukė 5 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) ir plaukė į Italijos Ankonos uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių