Prie Turkijos krantų nuskendo mažiausiai 33 migrantai

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 33 migrantai žuvo pirmadienį nuskendus dviem jų laivams Egėjo jūroje netoli Turkijos krantų, kai tie žmonės mėgino pasiekti Graikiją, pranešė vietos žiniasklaida.

11 migrantų žuvo, kai nuskendo jų laivelis, išplaukęs iš Dikilio miestelio į šiaurę nuo vakarinio Izmyro uostamiesčio, veikiausiai mėginęs pasiekti netoliese esančią Lesbo salą, nurodė naujienų agentūra „Dogan“.

Pranešime sakoma, kad per tą incidentą Turkijos pakrančių sargyba tris migrantus išgelbėjo.

Dar 22 žmonės žuvo nuskendus jų laivui prie Edremito rajono Balikesyro provincijoje.

Turkija, kuri jau yra įsileidusi apie pustrečio milijono pabėgėlių iš pilietinio karo krečiamos Sirijos, yra pagrindiniai vartai į Europą plūstantiems migrantams, bėgantiems nuo karų, persekiojimo ir skurdo.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį atvyko į Ankarą vesti derybų su Turkijos pareigūnais, ieškodama būdų apriboti pabėgėlių antplūdį.

Pernai lapkritį Turkija pažadėjo Bendrijai sumažinti į Europą plūstančių migrantų srautą, griežčiau kovodama su neteisėtu žmonių gabenimu.

ES lyderiai savo ruožtu įsipareigojo skirti 3 mlrd. eurų pagalbą Sirijos pilietinio karo pabėgėliams, kurie šiuo metu glaudžiasi Turkijoje.

Tačiau tas susitarimas nepadėjo reikšmingai sumažinti atvykstančiųjų srauto: Graikijos krantus kasdien pasiekia 2–3 tūkst. žmonių, atplaukiančių iš Turkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz

uz portretas
siu zmoniu zuti atsakyti privalo spec tarnybos kurios ir kirsina zmones iki to lygio kad geriau paskesti negu kenteti genocida
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių