Prorusiški separatistai sulaikė ukrainiečių žurnalistę

  • Teksto dydis:

Rytinėje Ukrainoje prorusiški separatistai sulaikė ukrainiečių žurnalistę, kurią apkaltino „karo nusikaltimais“ Euromaidane per protestus, nuvertusius anuomet Maskvos palaikomą prezidentą, pranešė jos teisininkė.

Taip pat gauta pranešimų apie kitus sulaikytus žurnalistus.

29-erių Irmą Krat kovotojai sulaikė sekmadienio vakarą Slavjanske, nurodė Olehas Veremejenka, kuris yra internetinės I.Krat vadovaujamos naujienų televizijos teisininkas.

Rusijos internetinė televizija „Life News“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip žurnalistę lydi kaukėti vyrai karinėmis uniformomis ir kuriame žurnalistė patvirtino, kad buvo suimta.

Reportaže nufilmuotos moters, kuri pristatoma kaip I.Krat, veidą dengia skara.

„Jie mane sulaikė, tačiau elgiasi su manimi gerai. Jie patikrins mano pateiktus pranešimus ir tada nuspręs, kada mane paleisti“, – kalbėjo moteris ukrainietiškai.

Kamufliažine uniforma vilkintis Pavelas, kurio pavardė nenurodoma, „Life News“ sakė, jog I.Krat įtariama dėl „karo nusikaltimų“, įvykdytų prieš riaušių policiją ir civilius gyventojus Kijeve per Viktorą Janukovyčių nuverstusius protestus vasarį.

Paskutinė žinutė, kurią sekmadienį I.Krat paskelbė internete, buvo jos velykinis sveikinimas jos tinklaraštyje „Facebook“ su nuotrauka, kurioje žurnalistė dega žvakutę palapinėje įrengtoje bažnyčioje per protestus Kijeve.

O.Veremejenka, atstovaujantis internetinei televizijai „Prichovana Pravda“ (Paslėpta tiesa), interneto svetainei sakė, jog I.Krat yra suimta kartu su laisvai samdomu žurnalistu 22-jų Serhijumi Lefteriu, kuris buvo sulaikytas trečiadienį.

Naujienų agentūros „Interfax“ padalinys Ukrainoje ir kitos vietos žiniasklaidos priemonės perdavė vieno tinklaraštininko pranešimą, kuriame sakoma, kad Slavjanske pirmadienį kovotojai sulaikė dar tris užsienio žurnalistus. Kelis jų separatistai apklausė ir paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam sikejui

tam sikejui portretas
eik putinui pasimelst sovietzmogi

IP: 78.58.254.108

IP: 78.58.254.108 portretas
Tau i burna prisikt.

pasigrozekit

pasigrozekit portretas
kaip putkino zmogzudziai dergiasi Ukrainos valstybeje, jokiu derybu su ruskiais, nepatenkintus protestuotjus kisti i gyvulinius vagonus ir siusti putkinui i maskva
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių