Represijas vykdę Sirijos pareigūnai sulaukė ES sankcijų

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį ėmėsi sankcijų dėl dešimties aukščiausio rango Sirijos pareigūnų dalyvavimo „žiauriose represijose“ prieš civilius gyventojus.

„Šie asmenys yra aukšto rango kariuomenės pareigūnai, su režimu susiję aukšto rango veikėjai“, – nurodoma pranešime.

Praėjusią savaitę ES lyderiai susitarė griežtinti sankcijas Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui dėl antro didžiausio šalies miesto Alepo puolimo.

Tačiau buvo atsisakyta sankcijų Rusijai, kuri remia savo sąjungininko B. Assado režimo pajėgas ir yra surengusi daugybę aviacijos antskrydžių Alepe, nes kai kurios ES šalys pasisakė prieš sankcijas Maskvai.

Europos Vadovų Taryba pranešė, kad naujosios sankcijos taikomos tiems asmenims, kurie „atsakingi už žiaurias represijas prieš civilius gyventojus Sirijoje, gauna iš jų naudos arba palaiko režimą, ir/arba yra susiję su tokiais asmenimis“.

Papildžius asmenų, kuriems įvestas kelionių draudimas arba įšaldytos lėšos, sąrašą, jame dabar yra 217 asmenų, nurodoma pranešime.

Lėšos įšaldytos dar 69 juridiniams asmenims, be to, ES yra paskelbusi ir kitų sankcijų Sirijai, tarp jų – prekybos ginklais ir nafta embargą, investicijų apribojimą.

Iki kitų metų birželio galiojančių sankcijų sąrašas buvo išplėstas gegužės mėnesį.

Minėtų dešimties asmenų pavardės bus paskelbtos tinkamu laiku, sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Talibanas

Talibanas portretas
Uztai Islamo valstybei jokiu sankciju. Zude zude......barzdas nusiskuto ir WELCOME to EU

Faktas

Faktas portretas
Europederastai niršta. Kažkodėl sankcijų nesiima prieš Kijevo budeli parašenko, kai žudė Donbaso vaikus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių