Rusijos gynybos ministras žada užtikrinti šalies karinį pranašumą

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu penktadienį pareiškė neleisiantis, kad kuri nors kita šalis įgytų karinį pranašumą prieš Maskvą, pridūręs, kad įgyvendins planus iki 2020 metų modernizuoti Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

Rusija šiuo metu yra skaudžiai veikiama sankcijų, kurias Vakarų šalys yra paskelbusios dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje, taip pat įtakos turi drastiškai sumažėjusių naftos kainos.

Prognozuojama, kad šalies ekonomiką šiemet apims recesija, bet S.Šoigu sakė, kad jis vis tiek vykdys milijardus JAV dolerių kainuosiančius gynybos stiprinimo planus, patvirtintus prezidento Vladimiro Putino.

„Prezidento nustatytas uždavinys neleisti (kitoms šalims) įgyti karinio pranašumo prieš Rusija, be abejo, bus įvykdytas“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo S.Šoigu kalbą per Gynybos ministerijos posėdį.

„Dėl to numatoma visiškai realizuoti valstybinę ginklavimosi programą ir iki 2020 metų pasiekti nustatytus šiuolaikinės ginkluotės ir karinės technikos (dalies ginkluotosiose pajėgose) parametrus – 70–100 proc.“ – pridūrė ministras.

Rusija kritikavo NATO plėtrą Rytų Europoje, o V.Putinas pareiškė, kad Ukrainos armija, kovojanti su prorusiškais separatistais šalies rytuose, yra Aljanso marionetė, padedanti vykdyti Rusijos „sulaikymo“ misiją.


Šiame straipsnyje: Sergejus Šoigukaras UkrainojeRusijos gynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

užkoduotam alkoholikui

užkoduotam alkoholikui portretas
visa NATO bėgs nuo vienintelio kaukaziečių bataliono. :) Per Rusijos TV to dar nesakė? :)

tam skubu patiketi

tam skubu patiketi portretas
ponas ubage,jeigu is kaukazieciu suformuoti batalijona-lietuvos kariuomene begs sleptis i Baltarusija,suzinoje kad batalijonas prie lietuvos sienos.Taip buvo Gruzijoi,kai suzinojo gruzinai kad cecenai eina,atidavinejo ginklus ir bego i Gruzija.Net i nelaisve ju niekas neeme.Va taip,ponas girtuokli.

skubu patikėti

skubu patikėti portretas
Kurs šarikovų ir urkaganų divizijas už šieninius rublius,ar iškart bandys iš azijatų ir kaukaziečių formuoti? :) Iki vasaros gali nebelikti ir pačios Rusijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių