Ukrainos separatistai po vieno vadų nužudymo neigia vidaus nesantaiką

  • Teksto dydis:

Prorusiški Ukrainos separatistai sekmadienį suskubo neigti spėliones, kad dėl vieno aukščiausių vadų nužudymo gangsterių stiliumi kalta kruvina vidaus kova dėl Maskvos pinigų kontrolės.

Brigados „Prizrak“ („Vaiduoklis“) vadas Aleksejus Mozgovojus ir dar mažiausiai šeši žmonės, tarp jų – jo spaudos sekretorius ir ginkluoti apsaugininkai, šeštadienį buvo nušauti važiuojantys per rytinę Luhansko provinciją, kurią faktiškai kontroliuoja separatistai.

Separatistų pareigūnai sakė, kad jo kortežas iš mažiausiai dviejų automobilių pirmiausia patyrė bombos sprogimą. Tada į likusius gyvuosius buvo šaudoma. Incidentas įvyko netoli tos vietos, kur A.Mozgovojus kovo mėnesį išgyveno kitą pasikėsinimą į jo gyvybę.

Gynybos pareigūnai Kijeve nedaug ką sakė apie šį incidentą ir oficialiai nepatvirtino surengę šią ataką.

Tačiau ilgą laiką buvo manoma, kad A.Mozgovojus kėlė keblumų Luhansko lyderiu pasiskelbusiam Igoriui Plotnickiui ir svarbiems pareigūnams Kremliuje.

Jis kategoriškai nepritarė vasarį pasiekto paliaubų susitarimo sąlygoms. Tuo susitarimu buvo sustabdyta dalis kruviniausių susirėmimų su vyriausybinėmis pajėgomis ir sudarytos sąlygos ribotai savivaldai sukilėlių valdomuose rajonuose.

A.Mozgovojus taip pat buvo įtrauktas į JAV „juodąjį“ sąrašą – dėl to, kad, kaip pranešama, organizavo sumarinio proceso teismų sistemą, pagal kurią, kaip manoma, dešimtims žmonių buvo įvykdytos egzekucijos už Kijevo rėmimą ar vakarietišką gyvenimo būdą.

I.Plotnickis jo nužudymą pavadino „ataka prieš mus visus – žmones, kurie gina teisę (šiam separatistiniam regionui) egzistuoti“.

„Gedžiu drauge su visais tais, kurie pažinojo Aleksejų Borisovičių Mozgovojų, ir tais, kurie buvo šioje kelionėje drauge su juo“, – sakė I.Plotnickis savo administracijos oficialiai interneto svetainei.

Luhansko prokuroro pavaduotojas Sergejus Gorenka sakė, jog pradiniai duomenys rodo Kijevą remiančios „sabotažo jėgos“ dalyvavimą.

Regiono prorusiškos policijos viršininkas Sergejus Kozlovas pridūrė, kad jo pajėgos neseniai pastebėjo Ukrainos „žvalgymo ir sabotažo dalinių“ veiklos suintensyvėjimą.

Pastaraisiais mėnesiais paslaptingomis aplinkybėmis buvo nušauti keli separatistų vadai.

Maskva kategoriškai neigia remianti partizanus ginklais ir pinigais. Ji sako, kad rusai, dalyvaujantys šiame konflikte, kuris per metus ir vieną mėnesį pareikalavo beveik 6,3 tūkst. gyvybių, yra „savanoriai“, niekada negavę jokių oficialių įsakymų prisidėti prie šios kampanijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krikščioniškas patarimas (kartoju tęsinį)

Krikščioniškas patarimas (kartoju tęsinį) portretas
Atjauskit vargšą žmogelį, atleiskit jam už nusišnekėjimą. Nebesupranta žmogelis kas straipsniuose rašoma, todėl jo komentarai ne į temą – straipsniuose rašoma apie Ukrainą, o Kęstas Br. grybauja kažkur apie Varėną. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, vargšas žmogelis gudrauja ir apgaudinėja savo darbdavius – vis įterpia į komentarą žodžius „žiūrėti čia“ ir visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą, o tuo pačiu ir atlyginimą už jį. Tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių, nors straipsnių temos ir skirtingos. Krikščioniškai patariu, nekreipkit dėmesio į šio nukvakusio žmogelio pezėjimą. Nenusileiskit iki jo lygio, ignoruokit jo rašliavą kaip tuščią vietą. Juo labiau, nesivelkit į diskusijas su Kęstu Br. Teatleidžia jam Viešpats jo kaltes. Nelabasis seniai laukia-nesulaukia juodos jo sielos.

Krikščioniškas patarimas (kartoju)

Krikščioniškas patarimas (kartoju) portretas
Neteiskit vargšo Kęsto Br. ir nebūsit teisiami. Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su sovietinės valstybės priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos, iki žemės graibymo. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo tiek psichiškai, tiek fiziškai. Milijonieriumi netapo, sveikatą prarado. Dabar vargšelis prisiduria pragyvenimui, Latvių gatvės draugų–ponų pageidavimu, rašydamas po straipsniais komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus kliką ir keikiančius Lietuvos valstybę bei jos vadovus.

JO

JO portretas
Zydu banditai kijeve-tai ne zydu liaudis,kuri nori taikos,kaip ir dauguma zmoniu pasaulyj.O sitiem vagim ir banditam virves jau paruostos,Saku kijeve uzteks.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių