Serbų kapinėse migrantai miega ir kūrena laužus

  • Teksto dydis:

Per Europą žygiuojantys migrantai kapines Serbijos pasienyje pavertė laikina poilsio oaze, laukdami, kol galės kirsti šios šalies sieną su Kroatija.

Šeimos su vaikais čia leidžia naktis, stato palapines ar tiesiog gulasi užsidengdami antklodėmis ant krikščionių antkapių. Čia deginami laužai, primėtyta daugybė šiukšlių.

„Situacija labai bloga. Mes čia miegame ant žemės. Neturime kitos vietos, kur galėtume pernakvoti ar nueiti į tualetą", – pasakojo Kasra, Sirijos pabėgėlis iš Alepo miesto.

„Tarp mūsų – daug vaikų ir pagyvenusių žmonių. Naktimis jiems per šalta, o sieną uždarė. Nežinome, ką daryti. Jei mūsų šalyje nebūtų neramumų, nebūtume čia atvykę. Dabar problemų turime čia", – pasakojo Mohammedas, kitas pabėgėlis.

Tačiau migrantų sprendimas įsikurti kapinėse sukėlė daugelio interneto komentatorių pyktį dėl parodytos nepagarbos mirusiems žmonėms.

Į Kroatiją antradienį atvyko beveik 9 tūkst. migrantų – tai rekordinis dienos skaičius nuo tada, kai jie prieš savaitę pradėjo kirsti šios ES narės sieną, kad patektų į Vakarų Europą, trečiadienį pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija. Per Serbiją, kuri dar nėra ES narė, į Kroatiją jau atvyko apie 50 tūkst. migrantų, bėgančių nuo konfliktų ir skurdo iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vera

vera portretas
tegu jie braunasi i rusija juk tokia didele salis vietos rastu nereiketu lysti i kapines.

Elgiasi kaip barbarai

Elgiasi kaip barbarai portretas
Ir dar nori, kad juos čia maloniai priimtu? Jei rankoj mobilus tai dar nereiškia kad muhamedas iš 21 amžiaus.Šiuo atveju-gal iš 15.....

aiškus atsakymas

aiškus atsakymas portretas
jie puikiausiai žino, ką daro, todėl ir daro, iš pykčio, kad iškarto jų nepriima Europa, taigi toks jų mentalitetas ir pykčio bei nepasitenkinimo išraiška. Kažin, kas būtų, jei serbai imtų deginti koraną? patekę į kitą šalį bet kas privalo laikytis tos šalies įstatymų, todėl būtų gražu pažiūrėti, jei jie Vokietijoje taip elgtųsi. Ar vokiečiai būtų patenkinti?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių