Šiaurės Kaukazas – bręstanti grėsmė Rusijai

2007 m. buvo įkurtas Kaukazo Emyratas, kurio grupės dabar pereina į „Islamo Valstybę“. „Pats Kaukazo Emyratas birželio mėnesį tapo „Islamo Valstybės“ dalimi“, – sako politologas Gražvydas Jasutis.

Kaukazo Emyrato aukščiausieji vadai prisiekė ištikimybę „Islamo Valstybei“. Tai reiškia, kad Šiaurės Kaukazas tapo didelės teroristinės organizacijos dalimi, sako G. Jasutis.

Šiaurės Kaukazo prisijungimas prie „Islamo Valstybės” gali kelti pavojų Rusijai. Vakarams spaudžiant „Islamo Valstybę“, apmokyti kovotojai gali užplūsti Rusiją. Kai kurie islamo kovotojų vadai jau yra grasinę Vladimirui Putinui kerštu.

Pasak pašnekovo, „Islamo Valstybė” pasaulinėje bendruomenėje yra vertinama kaip pagrindinė grėsmė pasaulyje.

Daugiau apie tai išgirskite LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daudvydas

Daudvydas portretas
Sakoma: kaip šauksi taip ir atsilieps. Veiksmas lygus atoveiksmiui. Kremlius, užgrobęs svetimas žemes, suorganizuoja referendumus (kaip Kryme), bet savoj Federacijos teritorTaigi dvigubi standartai. Bet visos tos machinacijos atsigęžia prieŠ Kremlių. Gali susikurti Čečėnijos Islamo Valstybė, visai nepriklausoma nuo Maskvos.

cha

cha portretas
Kaukaze valdo klanai ir savo valdzia jie taip lengvai niekam neatiduos.Kas prisijunge prie IV? Sikniai kurie slepiasi miskuose ir kurie naikinami klanu valdzia.Baltaodziai vistiek susjungs ir duos i kaili juodasikniam,maiso kol kas amerika su savo kvailystem.Patys nieko negali padaryti ir kitiem neduoda.

Anonimas

Anonimas portretas
degul nesamones neraso musu korespondentas as ten pragyvenau 20metu jau tokia neteisybe kad baisu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių