Šiaurės Korėja mėgino paleisti balistinę raketą

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja antradienį tikriausiai nesėkmingai mėgino atlikti balistinės raketos bandymą, pažeisdama galiojančias Jungtinių Tautų sankcijas, pranešė Pietų Korėjos gynybos ministerija.

JT rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai naudoti bet kokias balistinių raketų technologijas, nors ta komunistinė valstybė reguliariai leidžia mažo nuotolio raketas į jūrą nuo savo rytinės pakrantės.

Įtampa padalytame Korėjos pusiasalyje išlieka labai padidėjusi po Pchenjano sausį atlikto ketvirtojo branduolinio bandymo ir vasarį surengto didelio nuotolio raketos paleidimo.

Gynybos ministerija Seule nurodė, kad naujausias bandymas įvyko apie 5 val. 20 min. vietos (pirmadienį 23 val. 20 min. Lietuvos) laiku netoli rytinio Vonsano uostamiesčio..

„Mėginimas paleisti raketą ... kaip manoma, buvo nesėkmingas, – sakė vienas ministerijos atstovas. – Glaudžiai analizuojame ir stebime padėtį, palaikydami griežtą gynybos parengtį.“

Ministerija atsisakė kelti prielaidų, kokio tipo raketą buvo mėginama paleisti, bet Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ citavo kariuomenės šaltinius, kurie sakė, kad tai veikiausiai buvo vidutinio nuotolio „Musudan“.

Balandį Šiaurės Korėja triskart nesėkmingai mėgino paleisti „Musudan“ tipo raketą, kuri, kaip manoma, gali nuskrieti 2,5–4 tūkst. kilometrų.

Tokia raketa galėtų pasiekti taikinius bet kur Pietų Korėjoje ir Japonijoje, taip pat galbūt JAV karines bazes Guamo saloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių