Siriją gali palikti dar 3 mln. pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Turkija perspėjo Europos Sąjungą, kad dar 3 mln. pabėgėlių gali ryžtis bėgti iš karo draskomos Sirijos, Europai stengiantis įveikti didžiausią migracijos krizę per daugelį dešimtmečių.

Šiuo metu Turkijoje yra maždaug 2 mln. pabėgėlių, dar dešimtys tūkstančių jų šiemet pateko į ES per Graikiją, perpildydami jų priėmimo centrus.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį parlamente sakė, kad „remiantis Turkijos skaičiavimais, dar 3 mln. pabėgėlių gali atvykti iš Alepo ir kaimyninių rajonų“.

Pasak D.Tusko, „šiandien milijonai potencialių pabėgėlių ir migrantų svajoja apie Europą“.

Jis taip pat perspėjo, kad „mus supantis pasaulis neketina padėti Europai“, o kai kurios ES kaimynės „su pasitenkinimu žiuri į mūsų bėdas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tai ko į štatus nevažiuoja? Ar Rusija pradėjo Arabų pavasarį?

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
O mes? Lietuvos valdantieji nesidrovi užkrauti bereikalingus vargus ir mokesčius Lietuvos žmonėms, kad pritraukti kraštutinių pažiūrų rinkėjus, kurie dažniau už kitus balsuoja. Gėda prisiminti, kad Vilniaus valstybinis universitetas, pradžioje įsteigtas ir valdomas jėzuitų, be abejo pasišventusių moraliniam ir dvasiniam studentų augimui, dabar gi visi Lietuvos universitetai nusirito iki to, kad įtakingiausi universitetų kadrai uždarbiauja, pardavinėdami mokslo vaisius rinkoje ir niekuo nesirūpina. Bet situacija turi keistis. Internetinio mokymosi dėka informacija virsta masinio vartojimo preke. Todėl turėti informacijos perdavimo monopoliją jau nebeišeina. To pasekoje klestėti pradeda tie universitetai, kurie svarbiausią savo poveikį perduoda tiesioginio kontakto tarp žmonių būdu. Vienas iš taip perduodamų dalykų yra moralinis ir dvasinis studentų augimas. Todėl išauga menų ir etikos reikšmė universitete. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

pritariu skaitytojai

pritariu skaitytojai portretas
ir tušti plotai ruskyne laukia, ir ruskiai, kurie labai palaiko sirų prezidentą Asadą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių